URGENT

🔴 Investiguen la possible violació a una menor durant el Carnaval de Calella

Torra crida l'independentisme a reprendre la «ruptura democràtica»

El president ha demanat fitxar la Diada d'enguany com el «tret de sortida» al «tram final de procés»
Quim Torra ha cridat a l'independentisme a reprendre la iniciativa i a situar-se en el camí de la «ruptura democràtica» amb l'Estat | EFE

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha cridat a l'independentisme a reprendre la iniciativa i a situar-se en el camí de la «ruptura democràtica» amb l'Estat per a avançar cap a la «república»: «Tenim un deure entre nosaltres, la responsabilitat cívica i democràtica de tornar a fer-ho», ha dit. El president ha cridat a les forces polítiques i a la societat civil catalana a refer la confiança a través d'un esperit constructiu: «Ho tornarem a fer, ho tornarem a fer les vegades que faci falta», ha exclamat.

 

«Comencem una nova etapa, i per això demano que ens posem en marxa tots una altra vegada. Potser era imprescindible aquest període de reacció a la defensiva, però ara ja l'hem de superar perquè hem après la lliçó», ha assegurat en una conferència organitzada per la Universitat Catalana d'Estiu a Prada de Conflent (França). Torra ha demanat fitxar la Diada d'enguany com el «tret de sortida» al «tram final de procés».

 

«La independència serà una conquesta»

Torra ha insistit que l'independentisme només avança «quan té un projecte i una estratègia per a tirar-lo endavant», com, segons ell, va succeir l'octubre de 2017. «La independència no serà mai un regal, sinó una conquesta», ha subratllat. Així, el president de la Generalitat ha avisat que caldran «sacrificis» i «arriscar», avisant que l'únic camí que queda és la «confrontació».

 

També et pot interessar...