rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Quim Torra ha iniciat la seva vaga de fam aquest diumenge

El president de la Generalitat ja havia anunciat aquesta setmana que faria un dejuni abans del 21 de desembre en suport dels presos
Quim Torra ha començat el seu dejuni a Montserrat | Guillem RS

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha decidit finalment que la data per començar el seu dejuni en suport dels presos independentistes serà aquest mateix diumenge dia 9 de desembre al matí. Ho farà al Dipòsit del Rei Martí de Barcelona.

 

D'aquesta forma vol donar el seu suport a Jordi Sánchez i Jordi Turull, que van ser els primers a decidir fer una vaga de fam, de la mateixa forma que a Josep Rull i Joaquim Forn, que s'hi van unir més tard. Un dejuni indefinit per als empresonats però que per Torra tindrà una durada de 48 hores, és a dir, finalitzarà el próxim dimarts.

Quim Torra se suma a la vaga de fam

El president ha decidit iniciar el seu dejuni participant del 'Dejuni de Sarrià' que s'ha iniciat aquest mateix divendres amb diverses persones que hi participen fent també una vaga de fam. El mateix diumenge a la tarda, Torra té previst visitar l'acció de Montserrat. Cal dir que el cap de l'executiu català no té programat cap acte per dilluns, segon dia de la seva vaga de fam.

Imatge dels presos independentistes compartida per Òmnium Cultural | Twitter

 

El president ha deixat clar que la seva acció es fa amb l'objectiu de solidaritzar-se, a títol personal, amb els seus companys presos que han decidit iniciar una vaga de fam, aquesta indefinida, respecte a això ha dit que mostra la seva «solidaritat, respecte i admiració pel coratge dels companys a la presó en vaga de fam».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les últimes hores de Catalunya i el procés, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Sánchez i Turull ja han perdut 2,5 quilos

Van ser els Jordis els primers a iniciar un dejuni que encara no veu el seu final. Dissabte passat, dia 1 de desembre, els dos presos van decidir començar una vaga de fam per tota la situació que s'està vivint. Des de llavors haurien patit ja les conseqüències de no menjar, segons Josep Rull, en pocs dies de dejuni tots dos ja havien perdut dos quilos i mig de pes.

 

Rull va explicar, a més, que no es marquen cap data límit per finalitzar el dejuni, ja que ells mateixos han assegurat: «El nostre cap i el nostre cos ens advertiran dels límits».

 

Passarà la nit de diumenge i dilluns a Montserrat

El president ha arrencat el seu dejuni a les nou del matí a l'abadia de Montserrat. Després de visitar les persones que mantenia aquí la protesta, al migdia s'ha dirigit al convent dels Caputxins de Sarrià per donar el seu suport a les persones concentrades en aquest edifici de Barcelona. Quim Torra té previst tornar posteriorment a Montserrat on passarà la nit de diumenge i dilluns, allargant la seva suma a la vaga de fam fins dimarts.   

 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris