Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Najat Driouech, en arxiu.

Racisme al parlament entre col·lectius independentistes: «Mora de merda!»

ERC denuncia que la diputada Najat Driouech ha rebut insults racistes des del grup de suport a Borràs

La torre de Babel es desfà. I ho fa —qui ho anava a dir— a marxes forçades. Escenes viscudes com les d'ahir al Parlament de Catalunya, on es va fer efectiva la suspensió de Laura Borràs com a presidenta de la cambra, evidencien que la situació és força delicada. 

El perquè? La denúncia d'ERC. Els republicans han denunciat insults racistes contra la seva diputada Najat Driouech de part del grup de suport a Laura Borràs, presidenta del Parlament suspesa. 

Els fets han passat aquest dijous al migdia davant l'edifici de la institució, on unes 300 persones s'han concentrat per donar suport a Borràs, convocades per un grup de suport seu. Segons fonts d'Esquerra consultades per l'ACN, algunes persones que hi havia a la concentració han cridat contra Driouech, quan la diputada abandonava l'edifici: «Mora de merda!». 

D'entre les persones que s'han reunit davant el Parlament per donar suport a Borràs també s'han escoltat continus crits contra la premsa.

Imatge de Laura Borràs en arxiu
Laura Borràs, suspesa: desenes de partidaris es van aplegar al Parlament. | EP

Crits contra la premsa i contra Driouech

Els manifestants han protestat contra la suspensió de Borràs pel cas de les presumptes irregularitats quan presidia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). 

Convocats a través de les xarxes socials, el grup de suport a la presidenta del Parlament ha reivindicat la «innocència» de la dirigent política i han assegurat que el judici oral que ha obert el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) «és una farsa». 

També s'han cantat consignes contra ERC, la CUP i contra la premsa.

Abans de les dotze del migdia, Borràs ha sortit a saludar els concentrats per agrair-los el suport i ha estat rebuda entre aplaudiments i càntics. La presidenta ja suspesa ha sortit a quarts de quatre de la tarda del Parlament, i ha tornat a acostar-se a la concentració per abraçar-se amb la gent que hi havia.

«El racisme, ni dins ni fora del Parlament»

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha reaccionat a la denúncia d'insults dels republicans amb una piulada al seu compte de Twitter en què es pot llegir: «El racisme, ni dins ni fora del Parlament. Totalment intolerable».