FANS DEL DIARI?

💃 Doncs no us perdeu el nou grup exclusiu i oficial de Facebook. Informació i entreteniment a Facebook. FEU CLIC AQUÍ i demaneu accés!

URGENT

🔴 Dos nous contagis de coronavirus a Catalunya, sis en total

ÚLTIMA HORA

⚫️ Tres morts en un aparatós accident a la N-240 a Tarragona

Rafel Arenas es postula com el nou president de SSC

Arenas, que ja va presidir l'entitat, és una figura que genera gran consens dins la formació | El 19 de gener se celebrarà una assemblea on, presumiblement, Arenas agafarà el relleu de Rosiñol
Rafael Arenas es postula com a nou president de Societat Civil Catalana | CatalunyaDiari.cat

 

La tempesta sempre obre la porta a la calma. A Societat Civil Catalana s’han aferrat amb força a la màxima i, després de la destitució de José Rosiñol al capdavant de la formació, sembla que s’abandonen les discrepàncies i torna a imperar la calma. Segons ‘Crónica Global’, la comissió executiva de SCC es va reunir el passat dimecres, 9 de gener, per retornar la «sensatesa» a la formació.

 

«L’objectiu era retornar la credibilitat i la tranquil·litat a l'entitat», expliquen des d’una formació que es planteja «tallar de soca-rel» amb les diferències del passat i es proposa «prendre un nou impuls». Un nou impuls, doncs, que passarà per convocar una nova assemblea, el 19 de gener, que emetrà el nou veredicte sobre el nou president; que, presumiblement, serà Rafael Arenas

 

 

El 19 de gener, nou president

José Rosiñol, expresident de l’entitat, i Alex Ramos ja han retirat les seves candidatures per presidir la formació. Una passa enrere que, en aquesta línia, també provocarà l’anul·lació de facto de les dues assembles previstes pels dies 15 i 17 de gener.

 

José Rosiñol expresident de Societat Civil Catalana, amb Manuel Valls i Albert Rivera | CatalunyaDiari.cat

 

L’anul·lació de les dues cites esmentades, però, donaran pas a una única assemblea, que serviria per escollir un nou president i que, presumiblement, se celebrarà el proper dissabte, 19 de gener.

 

Rafael Arenas, al capdavant d’una llista de consens

Ara, doncs, tot sembla indicar que s’apostarà per una candidatura de consens. Segons el mitjà citat anteriorment, Rafael Arenas podria encapçalar l’esmentada llista de consens, tot i que Alex Ramos seguiria vinculat a la formació.  

 

Arenas, però, compta amb una dilatada i reconeguda experiència al partit, essent president durant els primers anys de l’entitat en substitució de Josep Ramon Bosch, primer president de Societat Civil Catalana. Arenas, així mateix, és catedràtic de Dret Internacional Privat a la Universitat Autònoma de Barcelona i ha publicat un centenar d’estudis relacionats amb el món jurídic.