IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Rafael Catalá acusa Puigdemont d'haver fugit «indignament i furtivament» d'Espanya

A més, ha assegurat que el president «està més pels sopars que per col·laborar i comparèixer»

El ministre de Justícia, Rafael Català.
El ministre de Justícia, Rafael Català. | CatalunyaDiari.cat

El ministre Rafael Catalá ha assegurat que Puigdemont «va fugir furtivament i indignament per no haver d'assumir les seves responsabilitats amb la justícia». Aquestes paraules les ha pronunciat durant una interpel·lació urgent en la qual el secretari general del PDECat al Congrés, Jordi Xuclà, ha assegurat que Puigdemont col·labora amb la justícia.

«Quan va marxar de nit furtivament sortint en un cotxe i ara es nega a comparèixer? Sembla que per tot el que té a veure amb comparèixer no està per feina. A Brussel·les està més preocupat pels sopars mentre els seus companys de Govern estan complint amb les seves responsabilitats», ha exclamat.

A més, com recull l''ABC', el ministre ha defensat l'aplicació de l'article 155 i ha assegurat que aquesta s'ha fet «de manera prudent i proporcionada, d'acord amb la gravetat de la situació». En referència a això, Catalá ha considerat que la DUI ha estat «l'amenaça més greu a la democràcia de les últimes dècades» i ha instat a aquells que «han alimentat la confrontació social i el conflicte» a demanar perdó a la resta d'Espanya.

Talls als subministraments dels jutges

A més, ha assegurat que s'estan produint talls elèctrics i d'aigua a casa d'alguns jutges: «No conec cap constitucionalista que hagi pintat les façanes de cap independentista o a tallar els subministraments elèctrics i d'aigua dels jutges». El ministre ha considerat aquests actes d'«impropis en una societat de democràcia. Això sí que és una anomalia democràtica».


Comentaris

envia el comentari