rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Arrimadas serà la portaveu de Ciutadans al Congrés

Rafael Català cataloga d’«ofensiu» el llaç groc que porten els independentistes

El ministre de Justícia retreu que es digui que a Espanya «hi ha presos polítics quan no n’hi ha»

 

Moment de tensió el que s’ha viscut aquest dimecres, 11 d’abril, en la sessió de control al govern espanyol al Congrés quan el ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha retret al portaveu del PDeCAT, Carles Campuzano, que llueixi el llaç groc al Congrés.

 

«Vostè té molta sort, és un afortunat, perquè pot venir amb un llaç ofensiu que diu que hi ha presos polítics i no n'hi ha, hi ha polítics presos», ha declarat, quan el diputat del PDeCAT li demanava que valorés la decisió de la justícia alemanya sobre Puigdemont.

 

A més, Catalá s'ha queixat que, mentre els diputats independentistes poden fer «tranquil·lament» aquesta acusació, «d'altres a Catalunya no poden parlar ni passejar perquè els amenacen, els ‘escratxen’ i els fan pintades a casa». «I a vostè això no li importa», ha reblat.

El ministre ha assegurat que les «discrepàncies jurídiques» les han de resoldre els tribunals i s'ha escudat en la separació de poders. A més, ha afirmat que «en cap cas» la decisió del tribunal alemany ha perjudicat la imatge internacional d'Espanya.

 

El PDECat l’acusa d’autoritari

«Quina classe de gent són? Autoritària, manipuladora i retorcedors de la llei, manca de conviccions democràtiques profundes. Aspiren a ser com Turquia i no com el Regne Unit», ha contestat el mateix Carles Campuzano a través del seu compte personal de Twitter.

 

 

Per la seva banda, Ferran Bel, també diputat del PDeCAT, considera «una barbaritat» les paraules de Catalá i ha defensat l'ús del llaç groc «en solidaritat amb uns companys de Govern que estan en presó preventiva».

Jordi Xuclà, portaveu adjunt del PDeCAT, ha contrastat les crítiques al llaç groc amb la imatge de diversos ministres cantant 'El novio de la muerte', himne de la Legió, i veu «preocupant» que el ministre consideri «incòmodes» les denúncies dels independentistes.

 

Ciutadans i Catalunya en Comú també es posicionen

El líder dels comuns i nou secretari general de Podem, Xavier Domènech, ha replicat amb ironia a les crítiques del ministre de Justícia: «No sé si Catalá té un màster, però segur que no s'ha tret un màster en resolució de conflictes ni un màster en com fer política. No pot crear conflictes on no n'hi ha», ha dit en relació a la polèmica sobre el màster de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes.

 

D'altra banda, el portaveu de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta, ha assegurat que no se sent ofès pel llaç groc, encara que es mostra contrari: «Simbolitza una cosa que no m'agrada. Es tracta d'oposar-se a resolucions d'un sistema judicial en un país democràtic. Però no m'ofèn».

 

Comentaris