IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Rafael Catalá respon a la Justícia i assegura que davant la sentència de 'La Manada' «no pot ser sord, cec ni mut»

El ministre de Justícia ha manifestat el seu dret a opinar

Imatge d'arxiu del ministre de Justícia, Rafael Catalá.
Imatge d'arxiu del ministre de Justícia, Rafael Catalá. | CatalunyaDiari.cat

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha respost a les crítiques que ha rebut per part de jutges i fiscals després que aquest opinés sobre la sentència de 'La Manada', la qual es va fer pública el passat 26 d'abril, i on se'ls condemna a 9 anys de presó acusats d'un delicte d'abús sexual i no per violació. 

Així doncs, Catalá s'ha pronunciat en declaracions al diari 'El País', després que diverses associacions de jutges i fiscals demanessin ahir la seva dimissió, i ha reivindicat que «per què no puc participar en aquest debat que s'ha produït després de la sentència per l'agressió a una jove quan jo formo part d'aquest sector? Jo no haig de ser cec, sord i mut», i ha afegit: «Per què els jutges de les associacions poden opinar sobre aquesta i altres sentències i se'm nega a mi aquest dret?».

Catalá critica el jutge que va demanar l'absolució de 'La Manada'

I és que Catalá es va enfrontar a la Justícia espanyola després d'afirmar que el magistrat que va emetre el vot particular demanant l'absolució de 'La Manada, Ricardo González, «té algun problema singular», «diversos expedients oberts» i que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) «hauria d'haver actuat preventivament».

«És la meva obligació demanar al Consell que actuï perquè jo no participaré en jocs d'hipocresia i les dades sobre aquest magistrat les tenen ells; jo no tinc detalls però sí que sé el que m'han explicat amb molta preocupació els seus companys», ha recalcat Catalá. 

Així doncs, Catalá ha advocat per la independència judicial i ha defensat la traça de la immensa majoria dels jutges: «El respecte absolut que tinc a la independència judicial no vol dir que jo no pugui parlar sobre el funcionament de la Justícia», ha dit. 

«Jo compleixo amb la meva obligació i estic amb la reforma del Codi Penal; el Consell General del Poder Judicial hauria d'estar per garantir la capacitat i capacitació dels jutges», ha sentenciat Catalá. 
 


Comentaris

envia el comentari