Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
José Luis Rodríguez Zapatero i Pilar Rahola

Salten espurnes entre Rahola i Zapatero al mig de Barcelona: «Patètic»

La periodista catalana ha carregat contra el discurs de l'expresident al Born

José Luis Rodríguez Zapatero i Pilar Rahola
La periodista catalana ha carregat contra el discurs de l'expresident al Born | Catalunya Diari

José Luis Rodríguez Zapatero ha trepitjat Barcelona aquest dimecres. Ha estat pregoner d'un acte del Gremi de Restauració al Born i, com no podia ser d'altra manera, ha encarat el discurs al conflicte entre Catalunya i Espanya. Però sembla no haver convençut alguns dels espectadors, segons ha avançat en exclusiva 'En Blau'.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Entre assistents de la talla de Xavier Sardà, Antoni Bassas o Xavier Grasset hi havia també una exigent Pilar Rahola que no ha dubtat en dir la seva a Twitter  un cop finalitzada la trobada, o més aviat topada, tenint en compte que la catalana li ha etzibat rèpliques també en directe.

«Paciència, Pilar», diu Zapatero

«El teu discurs no ha estat bé. No m'ha agradat. M'ha semblat retòric, buit. Estem en una situació de conflicte. Amb presons i exili. S'ha de tenir en compte tot aquest patiment», ha deixat caure la periodista a Zapatero. Paraules a les quals l'expresident, amb 'talante', ha respost: «Paciència, Pilar, m'has d'entendre. No podia dir més».

Però Pilar Rahola continuava els retrets: «Jo crec que sí que podies dir més». El discurs de Zapatero no ha agradat a la catalana ni a altres espectadors, als qui ha resultat incòmode que l'expresident no es referís en cap moment ni a Barcelona ni al Gremi. Davant el disgust de Rahola, ha volgut justificar el seu discurs: «Espanya és un Estat de dret». Rahola esclatava de nou: «De dret? Se us estan rebel·lant les togues. És un Estat de dret buit i tutelat». «I a sobre ve a dir-ho al Born», rematava un dels assistents. 

Un «discurs de mossèn»

I és que Rahola no ha estat l'única assistent a qui han disgustat les paraules de Zapatero. Sembla que els espectadors tenien expectatives més altes i que en general, les paraules del socialista han «decebut». «Quin avorriment, plasta, ens tracta de nens de parvulari» és un exemple dels comentaris que s'han pogut sentir durant l'acte, segons avança el mitjà citat.

«És bonic abraçar-se», deia entre altres coses Zapatero, paraules que alguns assistents qualificaven de «discurs de mossèn». També apuntava que l'1-O havia estat «terrible» per la  votació, comentari al qual Rahola reaccionaria recordant a l'expresident que si havia estat «terrible» era «per les porres». Un pregó agredolç de l'expresident socialista, que alguns, d'alguna manera, ja havien predit.

També et pot interessar...