Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Rai López Calvet, candidat a cap de llista de JxCat a Tarragona, amb Laura Borràs.

Rai López, el deixeble de Borràs que vol ser el cap de llista de JxCat a Tarragona

L'activista ebrenc pertany al sector de la candidata a la Generalitat i és un dels favorits per ocupar els llocs capdavanters a la llista per Tarragona

Rai López Calvet, candidat a cap de llista de JxCat a Tarragona, amb Laura Borràs.
Rai López Calvet és molt proper a Laura Borràs i és un dels favorits per ocupar els llocs capdavanters de JxCat a la circumscripció de Tarragona. | ACN

Junts per Catalunya celebra el proper cap de setmana el que el partit ha anomenat «segona urna» de les eleccions primàries. Després que Laura Borràs fos escollida candidata la presidència de la Generalitat, ara els afiliats a la formació 'puigdemontista' hauran de triar els llocs del 2 al 9 a Barcelona; els quatre primers de Girona; i els tres primers a Tarragona i Lleida.

Rai López Calvet, un activista proper a Borràs que vol fer el salt a política

És precisament a les comarques tarragonines on es podria demostrar d'una forma més clara la força que Laura Borràs té sobre la militància de Junts per Catalunya, tal com ja es va demostrar fa quinze dies amb la seva victòria sobre Damià Calvet amb més del 75% dels vots.

En concret, a les primàries de Tarragona s'hi presenta l'activista ebrenc Rai López Calvet, molt proper a Laura Borràs. López Calvet s'ha mogut des de fa anys en l'entorn de Junts per Catalunya i és un dels activistes que ha decidit presentar candidatura en aquesta segona onada de les eleccions primàries de la formació de Carles Puigdemont. Com ell, ho han fet també Joan Porras, més conegut com a Joan Bona Nit; o el pallasso i exregidor d'ERC a Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pessarrodona. Pertany, doncs, a un sector de persones molt properes a l'estratègia independentista de Junts per Catalunya i que exemplifiquen l'evolució del partit de Carles Puigdemont, ja deslligat de l'herència convergent.

Amb opcions molt serioses de ser als llocs capdavanters a Tarragona

Ara bé, López Calvet és, d'entre aquest elenc d'activstes, qui té més opcions d'assolir una de les places en joc a les primàries del proper cap de setmana. La seva proximitat amb Laura Borràs —l'ebrenc va fer campanya per ella a l'anterior onada de les primàries— i el suport que li ha mostrat la candidata a la presidència de la Generalitat, poden afavorir López Calvet, que també compta amb força suport i grau de coneixement de les bases del partit. D'entre els 15 candidats per Tarragona, doncs, López podria assolir un dels tres llocs que pràcticament li assegurarien ser diputat al Parlament de Catalunya en la propera legislatura.

L'activista, deslligat de 'motxilles' —no ha ocupat cap càrrec públic ni havia militat a cap partit fins ara—, està ben connectat amb Borràs però també amb Carles Puigdemont. De fet, va iniciar la seva trajectòria activista a l'entorn de Junts per Catalunya amb una caminada que el va dur de l'Aldea a Waterloo. Tot plegat, doncs, fa que López Calvet parteixi com un dels favorits per ocupar les primeres places de la llista per Tarragona, en contraposició a altres noms, com ara Eusebi Campdepadrós —més proper a Damià Calvet, amb qui aquest mateix dimecres té previst un acte—, Teresa Pallarès o un Albert Batet que ho podria tenir complicat i que el partit podria acabar situant a les llistes per Barcelona, segons algunes informacions publicades els darrers dies.