rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMS DIES:

🍎 Sorteig d'un lot amb els millors productes ecològics dels supermercats BonPreu!

Rajoy assegura que respectarà el resultat que surti del 21-D

El president ha afegit que s'ha de «respectar» la legislació, «els drets de les minories» i «no perjudicar l'economia» catalana
Rajoy assegura que respectarà el resultat de les eleccions | CatalunyaDiari.cat

 

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha afirmat que «per descomptat» que el seu executiu respectarà els resultats de les eleccions autonòmiques a Catalunya que ell mateix ha convocat, però també ha recordat a ERC que, «en el supòsit» que els independentistes guanyin aquests comicis, han de «respectar» la legislació, «els drets de les minories» i «no perjudicar l'economia» catalana. 

D'aquesta manera, ha respost al portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que ha recriminat a Rajoy, en la sessió de control a l'executiu, que convoqués, des del seu despatx, unes eleccions «il·legítimes» perquè, segons ha dit, solament pot fer-ho el president de la Generalitat. En qualsevol cas, ha indicat que es presentaran a aquesta cita amb les urnes i «segurament» les guanyaran.

 

Dit això, Rufián ha preguntat al cap de l'executiu si en cas que guanyin els independentistes respectaran el resultat o aplicaran, de nou, l'article 155 de la Constitució. «Senyor Rajoy, el pròxim 21 de desembre, es comportaran com a carcellers o com demòcrates?», li ha qüestionat.

La contradicció d'ERC

En la seva resposta, Rajoy ha afirmat rotund que «per descomptat» que respectaran els resultats d'uns comicis que ha convocat ell mateix amb l'autorització del Senat, al mateix temps que ha posat en relleu la contradicció d'ERC per dir que són «il·legítimes» i després anunciar que es presentaran.

 

Segons el president del govern espanyol, si els independentistes guanyen aquests comicis, en el «supòsit» que ho facin, solament han de «governar», «respectar la legislació en vigor i els drets de les minories», i «no perjudicar l'economia» dels ciutadans de Catalunya.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris