Rajoy considera «irresponsable» negociar amb ERC i demana a PSOE i PP que «vagin de la mà»

L'expresident espanyol ha demanat consens per «afers d'Estat» com l'unitat d'Espanya

Mariano Rajoy
Mariano Rajoy ha valorat l'actualitat política espanyola | CatalunyaDiari

L'expresident del govern espanyol del PP Mariano Rajoy ha avisat Pedro Sánchez que seria «irresponsable» deixar que l'Estat espanyol «estigui condicionat per partits que res tenen a veure ni amb la sobirania nacional ni la Constitució ni estan precisament a favor de la unitat d'Espanya».

En una clara referència a les negociacions entre PSOE i ERC, Rajoy ha dit que «una de les majors preocupacions» que han de tenir «els espanyols en aquest moment és a conseqüència dels acords als quals alguns puguin arribar». 

«Amb aquests temes és obligat que els dos partits nacionals vagin de la mà», ha defensat Rajoy aquest dimecres al vespre a la presentació del seu llibre, en paraules semblants com ho feia l'expresidenta de Madrid, Esperanza Aguirre. Rajoy ha remarcat que el «consens» és «fonamental» quan es tracta «d'afers d'Estat», com la «unitat d'Espanya».

No a un govern «frívol i doctrinari»

Sense mencionar Pedro Sánchez, Rajoy ha alertat que «un governant ha d'atendre la realitat» i no fer cas als «doctrinaris». «És important que un governant escolti a aquell que sap i no a qui diu que sap» i ha de «decidir pensant en l'interès general», ha remarcat.

«Un governant no pot ser un frívol ni tampoc un doctrinari», ha insistit. «De la inèrcia no es viu tota la vida» i «des de la moció de censura no s'ha fet res», ha opinat.

Rajoy
Rajoy presenta el seu llibre 'Una España mejor | CatalunyaDiari

«Cal fer reformes» però sense «derogar per sectari el que ha funcionat», ha defensat Rajoy. L'expresident del govern espanyol ha reivindicat la seva gestió econòmica i de la crisi territorial. Al seu llibre, Rajoy repassa la seva trajectòria com a president del govern i dona la seva visió sobre el conflicte amb Catalunya.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari