Rajoy demana a García Albiol que continuï tot i els resultats del PP al 21-D

El president ha pres una decisió sobre el candidat del PPC
El líder del PPC, Xavier Garcia Albiol al Parlament | CatalunyaDiari.cat

 

Xavier García Albiol va oferir la seva renúncia al president espanyol, Mariano Rajoy, després dels resultats del Partit Popular a les eleccions del 21D. En aquest sentit, Rajoy va demanar-li que s'esperés, ja que no considerava que fos el moment oportú.

 

  

Segons expliquen fonts coneixedores, la conversació es va donar després de conèixer els mals resultats –només van aconseguir tres diputats— durant els comicis d'aquest dijous. D'aquesta manera, el popular que encapçala la delegació territorial dels populars va explicar que després de la cita electoral una de les possibilitats era que el partit obris un nou període que es prenguessin ja les decisions. Per la seva part, Rajoy li va demanar que es quedés al càrrec del PPC per considerar que no era el moment idoni per marxar.

  

 

 

 

En aquest sentit, el candidat a la presidència del PPc també ha conversat amb el coordinador general del partit, Fernando Martínez Maíllo, que li ha remarcat el desig del president de mantenir-lo al capdavant dels populars catalans. Segons altres fonts del partit, Albiol ja ha parlat amb més dirigents populars de l'àmbit estatal i, fins ara, tots han coincidit en expressar-li que ara no era moment de dimitir.

Xavier García Albiol al costat de Mariano Rajoy | CatalunyaDiari.cat

 

 

Albiol reconeix que el més «fàcil» seria dimitir


El president del PPC ha reconegut que després dels resultats electorals el més «fàcil i còmode» seria dimitir. Considera, però, que «més enllà de la comoditat personal» ha de «donar la cara» pel partit, ja que, si fa un pas enrere, afirma que el PPC quedaria en una «situació delicada». «Amb tres diputats correspon que tots aportem la solució», ha manifestat.

 

Cal fer un «replantejament molt profund»

Més enllà de si continua al capdavant del PPC o no, Abiol apunta que cal fer un «replantejament molt profund» de l'estratègia del partit però amb «serenitat, responsabilitat i generositat». El líder del PPC subratlla que hi ha hagut un «transvasament espectacular» de vots del PPC al Cs, que ha tret rèdit de la crida al «vot útil».

 

Albiol considera que Cs va «enfonsar el PP»

Són valoracions que ha fet a l'entrada de la reunió del comitè executiu nacional convocat a Gènova -sota la direcció de Mariano Rajoy- per analitzar resultats. En una piulada del 22 de desembre, Albiol anava més enllà i acusat Cs d'haver-se «entossudit» en «enfonsar el PP» per guanyar i no sumar dins del bloc constitucionalista.