IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Rajoy, després de la manifestació de Barcelona: «Els catalans parlaran amb llibertat i garanties»

El president del Govern ha llançat un missatge després de la multitudinària manifestació celebrada a Barcelona en suport a la convocatòria electoral del 21-D

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a la roda de premsa posterior al Consell Europeu.
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy   | Archivo 

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha afirmat aquest diumenge que «els catalans parlaran amb llibertat i garanties» el 21 de desembre a les eleccions autonòmiques convocades per ell, i ho ha dit després de la multitudinària manifestació celebrada a Barcelona en suport a aquesta convocatòria electoral. «Concòrdia, convivència i seny, democràcia i diàleg a la llei #TotsSomCatalunya. Els catalans parlaran amb llibertat i garanties», ha escrit al seu perfil personal de Twitter, en un missatge acompanyat per imatges de la manifestació on es barregen banderes espanyoles i catalanes. La manifestació de Societat Civil Catalana (SCC) d'aquest diumenge a Barcelona ha comptat amb 1,1 milions de manifestants segons els organitzadors i 300.000 segons la Guàrdia Urbana.

El passat divendres, 27 d'octubre, Rajoy anunciava el cessament del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, el seu vicepresident i tots els consellers de l'Executiu autonòmic. A més, explicava que el Consell de Ministres ha acordat el cessament del secretari general de la Conselleria d'Interior i l'extinció del Diplocat i les anomenades 'ambaixades' de Catalunya a l'exterior, afegint el cessament dels delegats de la Generalitat a Brussel·les i Madrid. Així mateix, anunciava la convocatòria d'eleccions a Catalunya per al pròxim 21 de desembre per «tornar a la legalitat» i en resposta a aquesta mesura, Societat Civil Catalana convocava per a aquest cap de setmana la manifestació, amb la qual s'ha volgut «expressar el rebuig a la proclamació de la independència i demostrar que la majoria de catalans estan a favor de continuar formant part d'Espanya».

Després d'això, segons s'informava en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) d'aquest dissabte, 28 d'octubre, Soraya Sáenz de Santamaría assumirà les funcions de presidenta de la Generalitat de Catalunya i Mariano Rajoy s'encarregarà d'assumir les funcions i competències que corresponen al president de la Generalitat previstes a l'Estatut d'Autonomia després de l'aplicació de l'article 155 i el cessament del Govern català «de conformitat amb l'establert a l'article 20 de la Llei 50/1997, de 27 de novembre, del Govern, el President del Govern de la Nació delega les funcions que se li atribueixen l'article 3 d'aquest Reial decret en la Vicepresidenta del Govern i Ministra per a les Administracions Territorials».


Comentaris

envia el comentari