rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Rajoy diu que Puigdemont no ha estat investit «gràcies a l’actuació del govern espanyol»

«Avui tothom té més clar què passaria si això es torna a produir»
El president espanyol, Mariano Rajoy, a la clausura de la Convenció del PP a Sevilla aquest diumenge. | CatalunyaDiari.cat

 

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s’ha vantat aquest diumenge, 8 d'abril, d’haver evitat la investidura del president de la Generalitat destituït, Carles Puigdemont. «Gràcies a l’actuació del govern, un processat per la justícia no presideix la Generalitat de Catalunya», ha afirmat després de recordar que el seu executiu va assumir la «responsabilitat d’actuar» per «frenar la investidura il·legal de Puigdemont» malgrat «les crítiques i la incomprensió» que va generar aquesta estratègia.

 

Per Rajoy, «les decisions de la justícia s’han de respectar i acatar quan agraden i quan no agraden tant, i ha quedat clar que la llei mana més que qualsevol president, qualsevol partit i qualsevol propòsit». També ha apuntat que ara «el més urgent» és que Catalunya «compti amb president viable amb els suports suficients i que sigui quines siguin les seves idees respecti la llei, governi per tots els catalans i treballi per reconstruïr la convivència que el procés s’ha endut per endavant».

 

A més, ha assegurat els mecanismes que el seu govern ha activat per afrontar el «desafiament» queden «per al futur». «No volem que això torni a passar, però avui tothom té més clar què passaria» i «ha quedat clar que actuar contra la llei té conseqüències molt greus».

Convenció del PP marcada pel cas català 

El president del govern espanyol i del PP ha tancat d’aquesta manera la Convenció del partit celebrada a Sevilla, molt marcada per la decisió de la justícia alemanya d’alliberar Carles Puigdemont, així com per la polèmica del màster de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes. Sense fer cap referència a Alemanya ni a l’alliberament de Puigdemont, Rajoy ha centrat el seu discurs en els passos que el seu govern ha fet «i seguirà fent» per impedir la independència. 

 

«Van voler declarar una República i han fracassat, van plantejar un desafiament a l’Estat i les seves institucions van demostrar la seva fortalesa, i jo els dic que seguirà sent així en el futur», ha sentenciat, perquè «Espanya és molt més forta del que alguns pensaven, i el nostre partit molt ferm a l’hora de defensar-la» amb «serenitat, determinació i sentit d’Estat». «Hem donat una resposta a l’altura del repte plantejat», ha sentenciat. 

 

En aquest sentit ha afirmat que ell ha posat en marxa «totes les mesures per defensar la unitat, la llibertat i la igualtat a Espanya» i va ser capaç de sumar suports al 155, un mecanisme que «ha demostrat que la democràcia espanyola té instruments per defensar-se quan és agredida»

 

També ha promès al seu partit que «més aviat que tard tot això que estem vivint serà un record, un mal record en la història centenària d’un gran país que és el nostre», i ha promès que els independentistes no aconseguiran el seu objectiu. «Que ningú ho dubti, Espanya seguirà unida, admirada al món i essent un exemple de respecte, democràcia, llibertat i respecte als drets de les persones».

Crítiques a Ciutadans

El president espanyol també ha destinat bona part del seu discurs a combatre el temor del PP a l’ascens de Ciutadans, una formació —a qui no ha citat— que són «uns llanguts» i «una hipòtesi» creada amb «perorates» i «tweets», però que contrasten amb «l’experiència» del PP a l’hora de governar. «Som el partit popular, el partit al qual recorren els espanyols quan les coses van malament, i amb el que confiaran quan les coses vagin bé perquè estem al govern», ha dit abans de demanar a la formació que «surtin a guanyar» de cara a les eleccions autonòmiques i municipals del 2019.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris