IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Rajoy envia un missatge de «tranquil·litat» a tots els espanyols després de la declaració d'independència

El Consell de Ministres es reunirà aquesta tarda per aplicar l'article 155

El presiden del govern espanyol, Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu.
El presiden del govern espanyol, Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu| CatalunyaDiari.cat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha convocat un consell de ministres a les set d'aquesta tarda per aplicar l'article 155 de la Constitució després que el Parlament de Catalunya hagi proclamat la independència per 70 vots a favor, 10 en contra i 2 en blanc. El Consell de Ministres abordarà les mesures adoptades a l'empara del 155 de la Constitució. Una de les primeres mesures que es prevé aprovar és el cessament del president català, Carles Puigdemont i de la resta de l'Executiu català.

Li seguirien la designació d'autoritats o creació d'òrgans per a la gestió de la Generalitat de Catalunya i és previsible que s'adoptin mesures també sobre les tres àrees principals d'intervenció: Seguretat, Economia i Hisenda i Telecomunicacions. S'espera que en el Consell de Ministres també es produeixi la designació per part de l'Executiu, de les persones que s'ocuparan de la gestió de les diferents àrees de la Generalitat o bé, la creació d'un òrgan nou, tal com consta en l'acord del Consell de Ministres que el govern espanyol va remetre el passat dissabte al Senat. Es tracta d'una qüestió que, segons precisen les fonts consultades, encara no està tancat. 

Rajoy ha demanat tranquil·litat als espanyols després de la declaració d'independència de Catalunya i ha recalcat que l'Estat de Dret restaurarà la llei a Catalunya. Així s'ha pronunciat el cap de l'Executiu espanyol un parell de minuts després que aqueix s'hagi declarat constituïda la República catalana independent i el Parlament hagi aprovat iniciar un procés constituent. «Demano tranquil·litat a tots els espanyols. L'Estat de Dret restaurarà la legalitat a Catalunya», ha escrit Rajoy en un missatge al seu compte oficial de Twitter.


Comentaris

envia el comentari