Mariano Rajoy felicita els primers ministres de Malàisia i Armènia per les seves investidures

El president del govern espanyol no va donar l’enhorabona a Quim Torra pel seu nomenament com a president de la Generalitat

Imatge d'arxiu del president del govern espanyol, Mariano Rajoy.
Imatge d'arxiu del president del govern espanyol, Mariano Rajoy. | CatalunyaDiari.cat

Mariano Rajoy encara no ha felicitat a Quim Torra per la seva investidura com a president de la Generalitat, segons el màxim mandatari català ha explicat en una entrevista. No obstant això, mentre el govern espanyol manté el silenci institucional amb el president català, Rajoy ha enviat un telegrama de felicitació al nou primer ministre de Malàisia, Mahathir Mohamad, i al d'Armènia, Nikol Pashinyan, que van ser investits la setmana passada.

Reactivarà el 155 si no obeeix la llei

Tanmateix, la reacció del govern espanyol, encapçalat per Mariano Rajoy, no s'ha fet esperar. El president es troba desenvolupant l'estratègia a tenir en compte en cas que a Catalunya es mantingui la via unilateral. Per això, l'executiu espanyol es troba preparant una reunió amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i amb el líder de Ciudadanos, Albert Rivera. En ambdues trobades, Rajoy buscarà el suport dels representants polítics per reactivar el 155 en cas de realitzar-se alguna il·legalitat.

El primer element que avaluarà Mariano Rajoy és l'equip que formi Quim Torra. La possibilitat de nomenar consellers els empresonats Jordi Turull i Josep Rull, així com a Lluís Puig, que es troba a Brussel·les, serà una mesura analitzada pel govern espanyol.

Disposat a reunir-se amb el nou president

No obstant això, Mariano Rajoy estaria disposat a reunir-se amb Quim Torra sempre i quan respecti l'ordenament jurídic espanyol i no torni a insultar la societat espanyola, segona avança 'El Independiente'. 

Així doncs, i segons fonts governamentals consultades pel citat diari, l'objectiu de Rajoy és «no donar arguments a l'independentisme que li serveixin per justificar políticament el seu enfrontament amb l'Estat espanyol». Per aquest motiu, des del PP traslladarien a Torra el que tantes vegades van dir a Puigdemont, i és que no escoltaran cap proposta fora del que estableix la norma suprema espanyola. 


Comentaris

envia el comentari