YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Rajoy hauria guanyat les eleccions del 2011 amb factures falses i pagaments ocults

Segons el darrer informe de l'UCO, l'empresari Ricardo Vázquez dirigia un grup de societats pantalla que registrava falses factures per encobrir el finançament il·lícit de la campanya del PP

Rajoy va presentar-se a les eleccions generals de 2011 amb 250.000 euros il·legals | CatalunyaDiari.cat

Un autèntic entramat de factures falses i comptabilitat encoberta hauria costejat la campanya que brindaria la presidència del govern a Mariano Rajoy el 2011. El Partit Popular hauria comptat amb 250.000 euros il·legals de més, abonats en factures falses o directament sense declarar al Tribunal de Comptes que fiscalitza els comptes dels partits durant les eleccions.

És l'última novetat en la investigació que la Guàrdia Civil porta a terme sobre la corrupció i el finançament il·legal del PP, sota el nom de cas Púnica, que apunta ja als set milions d'euros en despeses que, oficialment, mai van existir.

Segons avança 'El Confidencial', la Unitat Central Operativa (UCO) del cos policial destapa que els populars van fer ús de diners 'B' per poder fer despeses molt superiors a les que legalment tenien autoritzades per fer campanya per les eleccions generals. La normativa obliga els partits a habilitar un compte específic per abonar els serveis relacionats amb comicis, però el PP va fer ús dels seus comptes de funcionament ordinari, ocultant els moviments darrere un grup de societats dirigit per Ricardo Vázquez Segura, l'empresari que ha servit a la policia per estirar el fil.

La clau, els papers confiscats a Ricardo Vázquez 

L'empresari Ricardo Vázquez, ja imputat en la causa, registrava les operacions en una 'comptabilitat paral·lela'. En un principi, la Guàrdia Civil s'havia centrat a investigar les irregularitats del PP en les autonòmiques i locals de 2011, però papers confiscats al despatx de l'empresari Ricardo Vázquez Segura, així com també al domicili de l'exgerent del partit, Beltrán Guitérrez Moliner, han portat els experts en delictes econòmics a ampliar el focus de la investigació a les eleccions generals. 

Vázquez dirigia un grup de societats pantalla que registrava abonaments per valor, per exemple, de 84.897 o 71.390 euros, imports que en les factures oficials apareixen a nom de 'terceres' companyies i descrits com a labors de caràcter tècnic pels de Gènova. Però les empreses formaven part del grup de Vázquez, que tenia factures amb exactament els mateixos imports assenyalant treballs per a la campanya del PP, anotats amb les sigles TM, corresponents a Troyano Marketing y Diseño S.L, una de les societats implicades.

El PP utilitzava terceres empreses com a instrument per encobrir pagaments il·legals    | cedida

 

L'administrador de Troyano Marketing y Diseño S.L, Òscar Sánchez Moyano, hauria posat al servei del PP un grup sencer de societats limitades per desviar a la caixa 'B' del PP fins a 600.000 euros en suposades donacions il·legals realitzades per la multinacional tecnològica Indra entre 2011 i 2013. En definitiva, un 'mix' d'empreses que encobrien serveis realitzats al PP per la campanya, a nivell publicitari o d'organització d'actes, movent diners de processos electorals sense control i gestionant pagaments a través de terceres empreses que servien només com a instrument


Comentaris

envia el comentari