IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Rajoy oferirà a Catalunya un concert econòmic semblant al del País Basc

Confia que amb el pacte fiscal s'abandoni la idea de l'independentisme

Rajoy oferirà a Catalunya un nou pacte fiscal
Rajoy oferirà a Catalunya un nou pacte fiscal | CatalunyaDiari.com

El procés d'independència a Catalunya ha deixat les relacions entre el govern autonòmic i el nacional molt deteriorades. Tot i això, es preveu que en les futures setmanes, des de l'executiu que dirigeix Mariano Rajoy, busquin fer un apropament cap al pròxim President, tractant de trobar un pacte fiscal comú que benefici ambdues parts, tal com informa el diari britànic, 'The Guardian'.

El citat mitjà formula la possibilitat que des del govern espanyol proposin una gestió d'impostos i de finances amb un sistema similar al que gaudeix el País Basc. D'aquesta manera, es confia que, el benefici econòmic que podria suposar per Catalunya aplani la situació i millori la relació entre les dues institucions, per tal de resoldre, com més aviat millor, el problema.

Segons el rotatiu, han estat «altes fonts del govern espanyol» les encarregades de confirmar aquesta proposa, dirigida a arreglar un conflicte que ha tingut un abast internacional. Tot i que es mantenen molt contraris a la celebració d'un referèndum per la independència, els representants de l'Estat sí es mostren partidaris d'un pacte fiscal que millor la sensació econòmica catalana.

Un gir radical

De confirmar-se aquesta via i acceptar que Catalunya disposi d'un concert econòmic similar al que gaudeix el País Basc, l'estratègia del govern espanyol hauria fet un gir radical respecte al pensament que hi havia dos mesos abans. En aquells moments, Luis de Guindos negava completament que l'executiu espanyol tingués present fer una proposta d'aquestes característiques.

No obstant això, les fonts que aporta 'The Guardian' asseguren que des de l'executiu es valora que «la constitució espanyola estableix solidaritat entre les comunitats autònomes», pel que afirmen que «si els catalans demanen un pacte fiscal, estem preparats per parlar-me».


Comentaris

envia el comentari