Rajoy podria tornar a aplicar el 155

El president del govern espanyol adverteix que prendrà mesures si es manté la via unilateral d'independència
Mariano Rajoy podria tornar a aplicar el 155 | EFE

 

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dilluns que el «dany» que s'ha causat amb el procés independentista «es pot revertir ràpidament» si a partir del 21 de desembre s'obre a Catalunya «una nova etapa en la qual quedi definitivament superada la política de desafiament constant i desobediència que ha marcat els últims temps»

No obstant això, ha advertit que, si el nou Govern sorgit del 21-D manté la via unilateral, haurà de «prendre decisions». Ara bé, ha evitat entrar en futuribles i ha dit que cal esperar a veure què passa. «És millor esperar, perquè així no hem de pensar massa, hauré de prendre decisions quan es produeixi, si es produeix», ha manifestat.

 

Un PPC «constructiu»

Preguntat sobre si el PPC faria president a Inés Arrimadas o Miquel Iceta, en cas que el bloc constitucionalista tingui majoria, ha insistit que Xavier Garcia Albiol és el seu candidat, però ha reconegut que el PPC serà «constructiu» amb l'objectiu que hi hagi un Govern «a favor de la Constitució, la democràcia i la llibertat».

El retorn de la normalitat

En l'àmbit econòmic, considera que l'economia catalana «s'ha gripat» a causa de l'independentisme i creu que no cal oferir incentius fiscals perquè les empreses que han canviat la seu social tornin a Catalunya, sinó «seguretat jurídica i confiança».

 

Sobre la decisió del jutge Llarena de retirar l'ordre europea contra Puigdemont i quatre consellers cessats ha assegurat que respecta la decisió perquè si no es podria haver produït una «situació xocant».