Rajoy a Puigdemont: «Un bon governant no es pot espantar perquè hi hagi manifestants cridant-li traïdor»

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat que hi ha actuacions de Puigdemont que «freguen el ridícul»

Imagen de Mariano Rajoy en Telecinco
Imatge de Mariano Rajoy a Telecinco | Cedida

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquesta nit de dilluns, 27 de novembre, en una entrevista en Telecinco que hi ha actuacions de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont que «freguen el ridícul» i li ha recriminat que no convoqués ell mateix les eleccions autonòmiques. Al seu entendre, «un bon governant» no es pot «espantar» perquè hi hagi mil o dos mil manifestants al carrer «cridant-li traïdor».

«Un governant ha de sentir a la gent i sentir el que li diu el carrer, però ha de tenir personalitat per prendre decisions i actuar de conformitat amb l'interès general. I no es pot espantar perquè hi hagi dos mil, tres mil o cinc mil manifestants cridant-li traïdor. Això no ho fa un bon governant», ha declarat Rajoy, després de negar que Puigdemont li anunciés que convoqués eleccions anticipades.

En una entrevista a Telecinco recollida per Europa Press, el president del govern central ha qualificat de «calúmnia» i «falsedat» les declaracions de la dirigent d'ERC Marta Rovira acusant l'Executiu del PP d'amenaçar amb morts al carrer si seguia el full de ruta independentista. «És mentida, és una calúmnia i una vergonya que es pugui arribar a aquests nivells», ha emfatitzat.

«LES COSES ANIRAN BÉ» PER ALS CONSTITUCIONALISTES

Dit això, ha reptat a la 'número dos' d'ERC al fet que doni el nom de la persona que va amenaçar amb morts a Catalunya. «Si s'ha atrevit a dir una mentida d'aquestes característiques, per què no es va atrevir a dir d'on treu ella aquesta informació», ha postil·lat, per recalcar que el seu govern no ha «amenaçat a ningú».

A més, Rajoy ha valorat l'aplicació de l'article 155 de la Constitució quan es compleix un mes de la seva activació, subratllant que els funcionaris estan complint amb la seva funció després del canvi «traumàtic» que s'ha produït en assumir les regnes de la Generalitat l'Executiu central. I davant les eleccions del 21 de desembre, s'ha mostrat convençut que les coses «aniran bé» per a aquells partits que creuen en la defensa de la llei i la sobirania nacional.


Comentaris

envia el comentari