Rajoy a Puigdemont: «Amb qui he de seure'm és amb qui ha guanyat les eleccions, que és Inés Arrimadas»

Ho ha exposat en roda de premsa
Mariano Rajoy i Carles Puigdemont | cedida

 

Durant la roda de premsa celebrada aquest 22 de desembre, Mariano Rajoy ha contestat les paraules de Carles Puigdemont, qui va demostrar l'interès per programar una trobada amb el president espanyol per estudiar les pròximes decisions conjuntes que haurien de prendre ambdues administracions. Malgrat tot, el president del govern espanyol ha determinat que «amb qui he de seure'm és amb qui ha guanyat les eleccions, que és Inés Arrimadas».

  

En aquest sentit, ha reconegut que mantindrà diàleg amb «el Govern que surti a Catalunya», del qual confia que es mantingui dins del compliment de «la llei». No obstant això, ha reiterat que no es reunirà amb cap figura fins que no sigui nomenada com a president, indicant que la principal guanyadora de la jornada del 21 de desembre va ser la candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas.

La proposta de Puigdemont

Durant l'endemà de la jornada electoral del 21 de desembre, Carles Puigdemont va proposar a Mariano Rajoy una reunió entre tots dos per valorar els resultats obtinguts. Aquesta, va considerar que s'havia de realitzar fora d'Espanya, «per raons òbvies», tal com explicava l'expresident català, qui seria detingut pels cossos de seguretat una vegada entrés al país.

 

A més, va afirmar que la trobada entre tots dos era «de bona voluntat» i que no s'hi trobaria més «condicions» que l'única esmentada, que s'organitzés a l'exterior de l'estat. D'aquesta manera, reclamava el «dret a ser escoltats» que s'han guanyat els catalans, els quals van repetir la majoria absoluta independentista en les últimes votacions autonòmiques celebrades a Catalunya.

L'amarg sabor de la derrota

Mariano Rajoy també ha valorat els resultats obtinguts pel Partit Popular a les eleccions de Catalunya. Després d'obtenir els pitjors resultats històrics, acumulant únicament tres escons al Parlament, el president espanyol va restar importància a la derrota, considerant que al tractar-se d'eleccions autonòmiques «no té res a veure amb els resultats d'unes eleccions generals».

 

A més, ha afegit que el seu partit, al representar un dels més importants del país, coneix bé «el que és guanyar i el que és perdre», pel que són conscients que la tendència no és positiva, però a la vegada compten amb estratègies que permetria canviar aquesta dinàmica. 

Comentaris