rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Rajoy es queda en blanc en enumerar els cinc països del Sahel

El president del govern espanyol estava anunciant una sèrie d’ajudes públiques per països africans

 

Mariano Rajoy n’ha tornat a fer de les seves. Després de desitjar un «bon 2016» just quan s’inaugurava el 2018 i de deixar el país bocabadat amb altres relliscades memorables com quan va preguntar «i la europea?» o va assegurar que «els catalans fan coses», el president del govern espanyol ha tornat a embolicar-se.

 

En aquesta ocasió, Mariano Rajoy s’ha fet un autèntic embolic quan parlava dels cinc països del Sahel que es beneficiaran d’ajudes públiques de més de 100 milions d’euros. Així doncs, el president ha aprofitat l’acte a la Comissió Europea per deixar amb un pam de nas als periodistes internacionals.

Problemes per pronunciar 5 països africans

Tot semblava correcte. Inicialment, el màxim mandatari espanyol ha començat que la decisió va sorgir d’una reunió a la qual «vam assistir la majoria de membres de governs i d’estats de la Unió Europea, així com representants de Nacions Unides amb els cinc països del Sahel».

 

Ha estat just en aquest instant quan el president espanyol ha fet les delícies dels seus crítics esmentant quins seran els països afectats per la mesura. «Mauritània, Mali...», ha explicat el dirigent mentre feia una pausa dramàtica.

 

Mariano Rajoy, a la conferència de premsa | CatalunyaDiari.cat

 

 

Després d’uns instants d’incertesa ha pogut pronunciar el nom del Txad —instant en el qual ha dibuixat un somriure incòmode— i del Níger, també amb certs problemes.

Finalment, però, aquest ha hagut de fer un auto al camí en parlar perquè un dels assistents a la sala li donés un cop de mà explicant-li que el país que faltava era Burkina Faso.

 

Les xarxes fan mofa de Rajoy

No és estrany, doncs, que ara Rajoy s’hagi tornat a instal·lar al focus de les crítiques. L’error que ha tingut ha provocat que molts dels usuaris de les xarxes socials, com no podia ser d’una altra manera, tornessin a burlar-se del president.

 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris