Mariano Rajoy podria cobrar uns 15.000 euros al mes com a registrador de la propietat

Com a president del govern espanyol, Rajoy guanyava uns 7.000 euros al mes

Imagen de Rajoy atendiendo a la prensa en su lugar de trabajo.
Mariano Rajoy, a Santa Pola. | Cedida

L’expresident espanyol, Mariano Rajoy, cobrarà més com a registrador de la propietat que com a president del govern espanyol. Cal recordar que Rajoy es va reincorporar el passat dimecres, 20 de juny, al lloc de treball que tenia abans de dedicar-se a la política al municipi alacantí de Santa Pola.

I és que en la seva etapa presidencial, Rajoy tenia un sou d’uns 7.000 euros mensuals, mentre que el sou mitjà d’un registrador de la propietat se situa al voltat dels 15.000 euros al més. Un sou que es pot dobla en funció de l’activitat i els bonus que tingui, segons apunten diversos mitjans.

Els privilegis d'un expresident espanyol

En aquest sentit, cal tenir en compte que Mariano Rajoy podria haver decidit no tornar al seu antic lloc de treball i accedir a diverses prerrogatives i privilegis en forma salarial, personal i transport, entre altres, ja que un expresident espanyol té un sou vitalici de 80.000 euros anuals.

No obstant això, Rajoy pot escollir entre aquesta pensió o passar a formar part del Consell d’Estat i cobrar uns 100.000 eros anuals, això sí, sempre que renunciï a ser diputat del Congrés.

Tanmateix, els expresidents espanyols poden contractar, a banda de seguretat en forma d’escortes, dos treballadors com a eventuals. A més, tenen un cotxe oficial a disposició, despeses de representació i el lloguer d’un despatx.

A banda del cotxe i xòfer, dels serveis de seguretat que consideri el Ministeri de l'Interior, Rajoy podrà gaudir de viatges gratuïts en els transports terrestres, marítims i aeris regulars de l'Estat.

Rajoy arriba 50 minuts tard en el seu primer dia de feina

Mariano Rajoy no va començar amb bon peu el seu primer dia de feina. I és que l'expresident va arribar 50 minuts tard. Sembla que el motiu hauria estat que Rajoy va dedicar dues hores a passejar, i també a esmorzar a la platja de la localitat. 

Pel que fa a la seva imatge, una de les diferències més significatives va ser la falta de la corbata. «M'he retirat de la política i torno on estava. No estic nerviós pel meu primer dia de feina», assegurava Mariano Rajoy, que no volia parlar sobre el seu o la seva successora al capdavant del PP. 


Comentaris

envia el comentari