Rodrigo Rato ingressarà a presó entre avui i demà

L'Audiència Nacional ha denegat la suspensió de la seva entrada a presó i, com en el cas d'Urdangarin, té un termini de dos dies per escollir el centre penitenciari que li escaigui

Rodrigo Rato, en arxiu
Rodrigo Rato haurà d'ingressar a la presó que més li escaigui | CatalunyaDiari.cat

Rodrigo Rato, exministre del govern d'Aznar i expresident de Bankia, ingressarà entre avui i demà a presó, després que l'Audiència Nacional n'hagi denegat la suspensió de la seva entrada. Rato havia sol·licitat aquesta mesura en saber que havia estat condemnat a un total de quatre anys i mig de presó per un delicte continuat d'apropiació indeguda pel cas de les 'targetes black'. 

Ara, doncs, l'expresident de Bankia sap que té un termini fins al 25 d'octubre per ingressar en un centre penitenciari pel seu propi peu, com també va ocórrer amb Iñaki Urdangarin. 

L'Audiència tomba el recurs de Rato 

La seva defensa, en aquest sentit, en demanava el recurs i al·legava la falta de risc de fugida i descartava la possible desprotecció de les víctimes. També explicaven que la reparació del dany estava «realitzada i garantida» en haver retornat els 99.000 euros que li requerien. El jutge, però, ha fet cas omís a la petició d'un Rato que haurà d'escollir entre avui i demà el centre penitenciari que més li escaigui

Rodrigo Rato, exministre de l'executiva de José María Aznar
Rodrigo Rato, exministre de l'executiva de José María Aznar | CatalunyaDiari.cat

 

Més enllà de Rodrigo Rato, l'Audiència Nacional ha rebutjat suspendre l'ingrés a la presó de set dels condemnats per l'ús fraudulent de les 'targetes black'. Si bé és cert que li ha concedit un marge més ampli d'al·legació a un encausat que va presentar té problemes de salut, també ho és que el seu seguici haurà de prendre el mateix camí que l'exministre de José María Aznar. 

En aquest sentit, doncs, s'ha denegat els recursos de Jorge Gómez Moreno i José María De la Riva, del PSOE; Francisco Baquero, l'exconseller de CCOO; José Antonio Moral Santín, exconseller d'Izquierda Unida; Gonzalo Martín Pascual, a l'exconseller d'UGT; José Pérez Fernández, exmembre de la comissió de control de Caja Madrid i, finalment, també Miguel Ángel Abellot, membre de la comissió de control.                 


Comentaris

envia el comentari