Raúl Macià, de 'Brigadas limpialazos': «Només defensem l'estat de dret»

Considera que arrencar llaços grocs «no pot ser constitutiu de delicte»

Raúl Macià durant l'entrevista a 'El programa del verano'
Raúl Macià durant l'entrevista a 'El programa del verano' | Telecinco

Tot i que Ana Rosa Quintana ha marxat de vacances, a 'El programa del verano' continuen tenint el procés català com a temàtica principal. Aquest dijous han dedicat una part del programa a parlar de «l'estiu del procés» i de la polèmica dels llaços grocs als espais públics. Per aquest motiu, han realitzat una entrevista a Raúl Macià, un conegut feixista del Bages, que ha pogut donar la seva opinió sobre el tema.

«Se sol multar als que retirem llaços grocs i en canvi ni tan sols s'identifica la gent que els col·loca i que està contaminant el medi ambient i està creant un clima de mala convivència entre ciutadans i entre tots els catalans», ha començat dient l'espanyolista, a qui al programa presenten com un dels organitzadors de la «brigada neteja-llaços».

«Les multes són un 'bulo' de l'independentisme»

Sobre les catorze persones identificades per arrencar llaços grocs a les Terres de l'Ebre, Macià creu que no els arribarà cap multa perquè «les multes per treure llaços grocs són un 'bulo' de l'independentisme que ha sortit de la boca del mateix president de la Generalitat però que no tenen cabuda a cap jutjat». «Treure aquesta simbologia independentista no pot ser constitutiu de cap delicte», ha afegit recordant que «ens empara una sentència del TSJC que diu que és legítim treure aquesta propaganda independentista».

En aquest sentit, Macià assegura que la «brigada neteja-llaços estem actuant amb més ganes que mai i no pararem perquè considerem que estem defensant la legalitat vigent i el nostre estat de dret. És una cosa que consta a l'article 30 de la Constitució i per aquest motiu ho estem fent».

Davant els qualificatius de «feixistes o nazis» que els atribueixen, Macià, que reconeix que «ens organitzem entre nosaltres a través de xarxes socials», assegura que «només som simples constitucionalistes, catalans patriotes que defensem amb molt d'orgull la unitat d'Espanya».

Indignació a les xarxes per l'entrevista

Ràpidament, Twitter ha començat a bullir amb l'entrevista de 'El programa del verano' a Raúl Macià. Diversos usuaris han criticat la forma en la qual l'han presentat «com un model de l'espanyolisme» sense fer referència als múltiples antecedents penals i polítics que Macià té al seu currículum.

I és que cal recordar que Macià, reconegut simpatitzant del partit d'ultradreta VOX, ha estat denunciat va enfilar-se al balcó de l'Ajuntament de Balsareny per penjar-hi una bandera espanyola, per arrencar el cartell de «Municipi per la independència» de Sallent, impedir una marxa de torxes a Balsareny o arrencar una estelada de la plaça Onze de Setembre de Manresa que estava penjada des de l'any 2013 per una decisió aprovada pel ple de l'Ajuntament.

Aquest darrer cas va anar més enllà uns dies després quan un grup d'independentistes va intentar tornar a col·locar la bandera independentista i Macià i alguns companys els van increpar, provocant una baralla entre tots dos bàndols. A més, també cal destacar que Macià va ser condemnar l'any 2009 a nou anys i mig de presó per un delicte de robatori a punta de pistola, una condemna que posteriorment va ser reduïda.


Comentaris

envia el comentari