ERC reclamarà una investigació per esbrinar com es van aconseguir les imatges d'Oriol Junqueras i els exconsellers a la presó

Assenyalen que els tres estan empresonats de forma preventiva, i que en un centre català no se'ls hauria vulnerat els drets

Captura d'Oriol Junqueras donant classes d'història antiga a la presó d'Estremera
Captura d'Oriol Junqueras donant classes d'història antiga a la presó d'Estremera | ARA

Esquerra Republicana ha denunciat la publicació de les imatges de l'exvicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i dels exconsellers Raül Romeva i Joaquim Forn, al centre penitenciari d'Estremera, on continuen empresonats. Els republicans asseguren que el material fílmic ha estat realitzat sense un consentiment previ, i sense el seu coneixement, i que representen una vulneració dels seus drets com a ciutadans. 

S'exigirà una investigació a Institucions Penitenciàries

A més d'aquesta primera reacció, fonts pròximes a la formació independentista han assegurat que reclamaran una investigació a Institucions Penitenciàries, per esclarir els fets. L'aparició de les imatges, segons explica 'El Nacional', ha provocat sorpresa entre els familiars dels presos, tenint en compte els meticulosos controls que cal superar abans d'accedir a l'interior del centre per fer visites. 

El dia a dia de Junqueras, Romeva i Forn a la presó

A les imatges es pot veure l'exvicepresident Oriol Junqueras donant classe a altres interns d'Estremera, amb un tros de guix a la mà davant d'una pissarra, explicant la història de Grècia. A més també se'l pot veure a la seva cel·la, i posteriorment escombrant la zona d'espais comuns, una de les tasques que els presos tenen assignades de forma periòdica els dimarts i dissabtes, segons s'explica al vídeo publicat pel diari 'Ara'. 

Amb tot, pel que fa als altres dos afectats, a Raül Romeva se'l pot veure escoltant la classe del mateix Junqueras, assegut molt a prop seu, mentre que Joaquim Forn camina pel pati de la presó, escriu a la seva cel·la, molt probablement les seves memòries, i finalment jugant tenis amb l'exvicepresident. Font d'Esquerra Republicana recorden que els exmembres del Govern es troben actualment empresonats de forma preventiva, i insisteixen que en un centre penitenciari català no se'ls hauria vulnerat mai els seus drets. 


Comentaris

envia el comentari