Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont

Reacció urgent de Puigdemont davant una possible revolució interna al partit

L'expresident i Quim Torra presidiran aquest dilluns una trobada amb els diputats i consellers de JxCat a Waterloo

Puigdemont
Puigdemont presidirà junt amb el president Torra la reunió a Waterloo   | Catalunya Diari

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el president Quim Torra presidiran aquest dilluns una reunió a Brussel·les amb els diputats de JxCat al Parlament, al Congrés i al Senat, així com amb els consellers del Govern, en què abordaran les negociacions sobre la investidura del president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, entre altres qüestions de l'actualitat política.

Fonts de JxCat han explicat que la trobada s'emmarca en les reunions que el grup celebra periòdicament, i servirà per analitzar el moment polític i dibuixar estratègies de cara als propers mesos. La reunió, que començarà a les 11.30 hores en un hotel de Brussel·les, té lloc després de la primera reunió que JxCat va tenir aquesta setmana amb el PSOE per abordar la investidura, i després dels contactes que els socialistes han mantingut amb ERC.

Possible revolució interna al PDeCAT

Però  alguns mitjans consideren la reunió d'aquest 9 de desembre a Waterloo  una estratègia de Puigdemont per frenar una possible revolució interna al si del PDeCAT que, segons 'El Confidencial', podria fer-se patent durant el consell nacional de la formació, que tindrà lloc el pròxim 14 de gener.

Fonts del PDeCAT asseguren al mitjà citat que una part de JxCat, però sobretot una gran part del PDeCAT, critiquen que les decisions es prenguin «unilateralment i a dit» des de Bèlgica. Aquestes veus dissonants  voldrien recuperar poder  de decisió i tornar a la línia moderada de l'antiga Convergència.

La possible inhabilitació de Torra, un altre punt clau

Una altra de les qüestions que pot haver-hi sobre la taula és la situació que pot produir-se si inhabiliten Torra després del judici  que, a mitjans de novembre, va afrontar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per presumpta desobediència en no retirar llaços grocs com li va ordenar la Junta Electoral Central (JEC) en període de campanya electoral.

També et pot interessar...