Quim Torra: «Accepto amb responsabilitat l'encàrrec del president legítim de Catalunya»

El candidat a la presidència de Catalunya ha reaccionat a través de Twitter al nou mandat

Imatge d'arxiu de Quim Torra i Carles Puigdemont.
Imatge d'arxiu de Quim Torra i Carles Puigdemont. | Twitter (@QuimTorraiPla)

Minuts després que Carles Puigdemont hagi proposat Quim Torra com el nou president de la Generalitat de Catalunya, el diputat de Junts per Catalunya ha reaccionat a través de Twitter al nou mandat que assumirà en els pròxims dies, agraïnt a Carles Puigdemont que l'hagi escollit com a candidat a la presidència de la Generalitat

Així doncs, Torra s’ha mostrat «honorat per la confiança rebuda», al mateix temps que «accepta amb responsabilitat i voluntat de servei al país, l’encàrrec del President legítim de Catalunya Carles Puigdemont i de la resta dels meus companys de Junts per Catalunya».

Primeres paraules de Quim Torra

«Honorat per la confiança rebuda, accepto amb responsabilitat i voluntat de servei al país l'encàrrec del President legítim de Catalunya, Carles Puigdemont, i de la resta dels meus companys de Junts per Catalunya», ha escrit Torra a Twitter. 

I és que cal recordar que, com també ha recordat Puigdemont en el seu discurs, Torra esdevindrà un president «provisional», el qual haurà, com ja ha fet a través de Twitter, haurà de reconèixer Puigdemont com a president legítim. I és que el líder de Junts per Catalunya no renuncia a ser investit al llarg de la legislatura.

Les primeres reaccions sobre l'elecció de Torra

Les forces polítiques sobiranistes, així com diverses entitats cíviques, també han volgut mostrar el seu suport a Quim Torra com a nou candidat a la presidència de la Generalitat a través de les xarxes socials. 

L'exvicepresent de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha sigut dels primers a reaccionar. «Sort i encerts», li enviava Junqueras a Torra. D'altra banda, la portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha felicitat al seu company de partit, al qual li diu que «tots al teu costat», així com al de Carles Puigdemont. Unes paraules que Artadi ha acompanyat amb la «foto del moment que Torra va acceptar formar part de Junts per Catalunya». 

No obstant això, segons el líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, «sortim del foc i caiem a les brases». En nom dels socialistes, Miquel Iceta, espera que Torra «governi respectant la llei i les institucions, i pensant en el conjunt del país i no només en els independentistes», tot i que assegura que «la seva trajectòria no ens permet fer-li confiança». 

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, es pregunta si l'elecció de Torras és «més del mateix», i diu que «necessitem un President que reconixi el fracàs del procés, que respecti les lleis i les resolucions i governi per a tots».


Comentaris

envia el comentari