Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imagen de Pedro Sánchez con la mascarilla sanitaria en el Congreso de los Diputados

Rebel·lió contra Pedro Sánchez per les últimes mesures: Anirà als tribunals

Els empresaris de l'oci nocturn creuen que les noves mesures de Sanitat enfonsaran el sector

Imatge de Pedro Sánchez amb la mascareta sanitària al Congrés dels Diputats
Rebel·lió contra Pedro Sánchez per les últimes mesures: Anirà als tribunals | GTRES

Les patronals de l'hostaleria i de l'oci nocturn han anunciat aquest divendres, 14 d'agost, que recorreran davant els tribunals les noves restriccions acordades per a bars, restaurants i discoteques i reclamaran ajudes per evitar la fallida d'un sector que se sent maltractat des de l'inici de la pandèmia. Així, no tindran una aplicació pacífica mesures com el tancament de les discoteques, sales de ball i bars de copes, el límit horari fins a la 1 de la matinada per a bars i restaurants, que no podran acceptar nous clients a partir de la mitjanit, i la prohibició de fumar al carrer, incloses les terrasses, quan no es pugui respectar la distància de dos metres.

Els empresaris de l'hostaleria, en peu de guerra

Aquestes normes, denuncien, no han estat consensuades amb el sector i a la majoria dels empresaris els han agafat per sorpresa: «No ho podem consentir. Recorrerem sí o sí: el govern espanyol està prenent mesures contra el nostre sector i sense haver-hi evidències que hagin de ser útils», ha assenyalat en declaracions a Efe el president de la patronal Hostaleria d'Espanya, José Luis Yzuel.

A l'espera de conèixer si serà l'executiu central el que legislarà per a tot el territori o cada govern autonòmic aprovarà la seva pròpia normativa recollint les mesures acordades en el Consell Interterritorial de Salut, Yzuel recorda que en algunes comunitats han rebut ja el suport de la Justícia quan han acudit als tribunals.

Precisament aquest mateix divendres, poc abans que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, anunciés les mesures acordades amb les comunitats, el Tribunal Superior de Justícia del País Basc (TSJPB) estimava parcialment un recurs interposat per les associacions d'hostaleria de Biscaia i Guipúscoa.

L'oci nocturn entra en guerra amb el Govern

Entre altres restriccions, el Govern basc pretenia que pubs i discoteques tanquessin a dos quarts de dues de la matinada, i, segons han informat a EFE fonts d'aquestes associacions, la Sala del Contenciós-Administratiu ha suspès aquest punt, de manera que podran obrir fins a les 3 i les 5, respectivament. La norma, però, topa de ple amb el nou dictamen del govern espanyol, que advoca pel tancament a la 1: caldrà veure com, finalment, es resol tot plegat.