Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Interior ha reconegut haver comès errors en el recompte de les municipals

Interior reconeix errors de l'empresa responsable del bolcat de les dades del 26-M

El recompte no és oficial fins que aquest dimecres es faci l'escrutini general i dijous es proclamin els electes al BOE

Interior ha reconegut haver comès errors en el recompte de les municipals
Interior ha reconegut haver comès errors en el recompte de les municipals | CatalunyaDiari.cat

 

El Ministeri de l'Interior ha reconegut que l'empresa contractada per concurs públic per al bolcat de dades provisionals de les eleccions del 26-M, SCYTL, va cometre errors puntuals. Amb tot, puntualitza que el recompte no és oficial fins que aquest dimecres es faci l'escrutini general i dijous es proclamin els càrrecs electes al BOE.

Per exemple, a la demarcació de Tarragona el partit que apareixia en el web dels resultats com a més votat a les municipals era Primàries -amb un 26% dels vots-, un error que ja s'ha esmenat i substituït per ERC. A Primàries li corresponia un percentatge de vot del 0,32%. També s'ha detectat que a un poble de València no hi va aparèixer cap resultat. El web de resultats provisionals dona al PP a tota la demarcació de Girona poc més de 900 vots, i en canvi, només a la ciutat de Girona, ja en va treure 1.400.

La denúncia de la CUP, el detonant

La CUP també ha denunciat que va obtenir 55.567 vots més a Catalunya dels que apareixien en el mateix web, una circumstància que, segons el partit, els atribuiria 337 regidors i no 335, com s'indicava inicialment. La xifra ascendeix a un total de 377 si s'hi suma el País Valencià i les Illes Balears.

Des del Ministeri de l'Interior es precisa que aquests resultats provisionals permeten no haver d'esperar els tres dies que hi ha per proclamar els resultats definitius i argumenta que es fan en base a les dades que es recullen a les meses. Quan s'acaba la jornada el president, vocals i apoderats fan una acta i la signen. Finalment, es destrueixen els vots. Amb aquestes dades es fan tres actes que s'envien per triplicat i signades a les juntes electorals provincials, que són les que fan el recompte general com fixa la Loreg.

També et pot interessar...