Albert Rivera no és doctorand, segons la rectora de la UAB

En el currículum del líder de Ciutadans constaria que està cursant un doctorat en Dret Constitucional

Imatge d'arxiu del líder de Ciudadans, Albert Rivera
Imatge d'arxiu del líder de Ciudadans, Albert Rivera | CatalunyaDiari.cat

 

Albert Rivera va aprofitar ahir, unes informacions aparegudes en diversos mitjans, per atacar Pedro Sánchez i demanar que publiqués la seva tesi doctoral. Ara, sembla que és el doctorat del president de Ciutadans el que estaria sent qüestionat.

En el currículum acadèmic de Rivera apareix, entre altres titulacions, que és actualment doctorant en Dret Constitucional la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La rectora de la UAB, Margarita Arboix, ha negat però que Rivera estigui matriculat actualment a la seva universitat i que, per tant, no es pot considerar que sigui un doctorant. «No és un doctorant, no, no ho és», ha afirmat a ‘Els Matins de Catalunya Ràdio’. 

La polèmica pel seu doctorat va començar el 2015 

Tot i que Albert Rivera sí que va iniciar un doctorat l’any 2003, no és correcte afirmar que avui en dia continua sent doctorant o que tingui cap doctorat com el Cercle d’Economia va divulgar incorrectament l’any 2015. Llavors, l’entitat va presentar Rivera com a doctor en Dret, a més de dir que havia cursat un màster als Estats Units, referint-se a un curs de màrqueting polític que va fer l’any 2009 a la Universitat George Washington.    

Imatge de la web de C's amb el currículum de Rivera i altres líders
Imatge de la web de C's amb el currículum de Rivera i altres líders | Ciutadans

 

El partit de Rivera va comentar llavors que la culpa d’aquesta informació errònia era de l’entitat. El Cercle va afirmar que només van publicar la informació que els van donar. Finalment, Ciutadans va acabar aclarint que segurament l’error va ser de la secretària del partit, que va ser la persona que va facilitar aquestes dades a l’organització de negocis.

Ciutadans ha modificat la web del Congrés però no la seva

El currículum d'Albert Rivera ha patit diverses modificacions en les últimes setmanes però sembla que només a la pàgina web del Congrés de Diputats. En aquesta, ja no es pot llegir que Rivera tingui un doctorat en Dret Constitucional o un màster de dret a ESADE, només hi consta la seva llicenciatura. Els que no han fet encara la seva feina són els administradors de la web de C's, allà continuen apareixent totes les titulacions que, en el passat, Rivera ha defensat que posseïa.  


Comentaris

envia el comentari