Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra

Torra presenta un recurs contra la condemna que l'inhabilita

Qüestiona la imparcialitat de membres de la JEC, del jutge instructor i de membres del tribunal que el va jutjar

Quim Torra, en un Consell Executiu.
Quim Torra, en una imatge d'arxiu, presidint un Consell Executiu. | Catalunya Diari

El president de la Generalitat,  Quim Torra, ha presentat un recurs al Tribunal Suprem contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que l'inhabilita durant 18 mesos per un delicte de desobediència. L'escrit de la defensa conclou que les decisions judicials i administratives han pretès «apartar il·legal i il·legítimament» Torra de la Presidència de la Generalitat.

«Parlem d'una clara intencionalitat política que, al seu torn, té seriosos indicis de constituir una palmària persecució política», afegeix el recurs, que posa en dubte la manca d'imparcialitat de diversos membres de la Junta Electoral Central, però també del jutge instructor de la causa i dels membres del tribunal que el va jutjar.

El Parlament votarà dimecres si presenta recurs per l'escó de Torra

Alhora, el ple del Parlament que comença dimecres votarà si la cambra catalana presenta un recurs  al Tribunal Suprem (TS) per l'escó del president de la Generalitat, Quim Torra. I és que el Suprem ha dit al Parlament que és el ple de la cambra i no la Mesa qui ha de decidir si presenta o no un recurs i ha donat de termini fins al 13 de febrer per fer-ho. El 16 de gener, el Parlament ja va recórrer contra la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar l'escó a Torra, però ho va fer basant-se en un acord de la Mesa.

D'altra banda, la Junta de Portaveus d'aquest dimarts també ha acordat que al ple de la setmana que ve es voti crear una comissió d'estudi sobre l'accident de la petroquímica de Tarragona. Una iniciativa que s'aprovarà perquè està impulsada per tots els grups parlamentaris.

També et pot interessar...