El govern espanyol posa data a la rebaixa de la sedició amb la reforma del Codi Penal

També es vol introduir el consentiment exprés per distingir les relacions consentides de les agressions sexuals

Pedro Sánchez, en un míting abans de les darreres eleccions.
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu. | Cedida

El govern espanyol inclou en la seva agenda legislativa del «pròxim semestre» el seu anunciat projecte de reforma del Codi Penal, segons ha indicat aquest dimarts la portaveu de l'Executiu, María Jesús Montero, que ha presentat com a objectiu prioritari d'aquesta reforma introduir el consentiment exprés per a distingir les agressions sexuals de les relacions consentides.

No obstant això, va ser el mateix president, Pedro Sánchez qui setmanes enrere es va referir a la conveniència d'aprofitar la reforma del Codi Penal per revisar el delicte de sedició, reforma de la qual es beneficiarien els presos del procés en cas que les penes de la sedició es revisin a la baixa.

El govern espanyol fixa les seves prioritats per als propers mesos

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Montero ha esmentat algunes de les lleis que el govern considera prioritàries i té previst presentar en el curt termini, entre les quals ha citat la reforma de la llei educativa o la llei de canvi climàtic. No obstant això, i tot i que l'executiu es va reunir aquest dissabte a la finca nacional de Quintos de Mora per organitzar l'agenda legislativa del pròxim trimestre, la portaveu no ha aportat un calendari més precís sobre aquests textos.

Tampoc ha donat nous detalls sobre la data de constitució de la taula de diàleg polític amb el govern català —el president Pedro Sánchez es va comprometre a posar-la en marxa aquest mes de febrer— ni sobre la composició de la delegació de l'executiu espanyol, en la qual s'integrarà el vicepresident segon, Pablo Iglesias, i que presidirà Sánchez a la primera reunió constitutiva de la taula.

La portaveu s'ha limitat a assenyalar que serà el president el que determini la composició de la delegació de l'executiu, ha descartat que l'evolució de la taula es vegi afectada per l'avançament electoral a Galícia i el País Basc i ha reiterat que aquesta taula no necessita cap mediador com exigeix ​​Torra perquè «els 47 milions d'espanyols seran testimonis dels acords a què arribi aquesta taula».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari