YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Un 70% de la població reformaria la Constitució per fer un nou Estatut

En canvi un 41,7% dels espanyols estaria a favor de convocar un referèndum pactat a Catalunya

La majoria d'espanyols estan a favor d'una reforma de la Constitució i un nou Estatut
La majoria de la població està a favor d'una reforma de la Constitució i un nou Estatut | CatalunyaDiari.cat

La reforma de la Constitució i l'elaboració d'un nou Estatut sembla l'opció amb més suports per posar fi al conflicte polític de Catalunya. Així es desprèn de l'última enquesta realitzada per 'La Vanguardia', on el 68,8% dels espanyols estaria a favor d'aquesta opció. Una xifra que a Catalunya s'incrementa fins al 69,9% de la població.

Un suport, a més, que seria transversal, ja que comptaria amb més del 60% de votants del PP, més del 75% de PSOE i Ciutadans i més del 80% d'Unidos Podemos. Això sí, després el tipus de reforma que farien sí que es diferenciaria bastant i podria fer canviar aquests percentatges.

Un 41,7% d'espanyols, a favor del referèndum pactat

Com a segona opció, després de la reforma constitucional, s'hi troba un nou sistema de finançament per a Catalunya. Aquesta opció alternativa compta amb el suport d'un 53% dels espanyols i un 68% dels catalans. En aquest cas, els únics votants que es mostrarien en contra serien els del PP.

En canvi, el referèndum d'autodeterminació pactat amb l'Estat és l'opció que compta amb menys suports a Espanya, amb només un 41,7%. Una xifra que es reduiria fins al 37% en cas de no incloure les xifres del territori català. I és que a Catalunya un 66% de la població estaria a favor d'aquesta opció.

Un 60% dels espanyols a favor de l'empresonament dels líders independentistes

Sobre la presó provisional en què es troben els líders independentistes, un 52% dels espanyols creu que és una mesura «proporcionada», tot i que a Catalunya només ho creuen així un 30% de la població. De fet, un 60% dels espanyols està a favor del seu empresonament, una opció rebutjada per més del 64% de catalans.

D'altra banda, un 48% dels espanyols creu que haurien de deixar la presó per Nadal abans del judici, una xifra que augmenta considerablement fins al 72% a Catalunya. No obstant això, només un 30% de la població espanyola està a favor de la possibilitat que el Govern els ofereixi l'indult una vegada siguin condemnats. I és que un 58% dels espanyols considera que «va haver-hi violència» i que està justificat el delicte de rebel·lió, incloent-hi prop del 37% de catalans.


Comentaris

envia el comentari