Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mercedes Vidal

La regidora dels comuns Mercedes Vidal presenta la seva dimissió abans del 26-M

Ja va anunciar que es retirava de la llista electoral de BComú a les eleccions, on ocupava el número 10

Mercedes Vidal
La regidora de l'Ajuntament de Barcelona Mercedes Vila ha decidit deixar els seus càrrecs | Cedida

 

La regidora dels comuns a l’Ajuntament de Barcelona Mercedes Vidal ha presentat la seva dimissió abans de les eleccions del 26 de maig, segons informen ‘Metrópoli Abierta’ i ‘Tot Barcelona’. Vidal ja va anunciar a mitjans d’abril que es retiraria de la llista electoral de BComú, on ocupava el número 10. En aquell moment,  ja va avisar que les tensions internes al partit l’havien portat a prendre aquesta decisió.

Vidal també ha deixat, segons alguns mitjans de comunicació, els càrrecs de Vocal del Consell de Govern de l’Agencia d’Ecologia Urbana de Barcelona i el càrrec com a membre de la Junta de Govern del Consorci Alta Velocitat Barcelona. Pel que fa a les seves funcions el regidor de Comerç i de les Corts, Agustí Colom, ha assumit la conselleria d’Horta-Guinardó, mentre que el responsable de Presidència i Gràcia, Eloi Badia, la rellevarà en Mobilitat.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Ada Colau perd part del seu equip de govern a dues setmanes de les eleccions | Cedida

 

Colau perd part del seu equip

Cal destacar el fet que Colau s’està quedant sense equip pocs dies abans de les eleccions i per la pròxima legislatura no podrà comptar amb bona part dels regidors que formaven el seu govern, sigui quin sigui el resultat el proper 26 de Maig.

Recordar que Vidal no és l’única que ha marxat del partit, cal sumar a Gala Pin, que el 26-M va de número 37 a la llista de Colau; Jaume Asens i Gerardo Pisarello i els regidors Laia Ortiz, Raimundo Viejo, Agustí Colom i Josep Maria Muntaner, que tampoc tenen intenció de repetir.

Maragall enganxa Colau a les municipals

Ernest Maragall supera Colau per la mínima, 1,5 punts, pel que fa a les preferències com a pròxim alcaldable de Barcelona. Segons la segona part de l'enquesta de GAD3 que publica aquest dilluns 'La Vanguardia', el candidat d'ERC obté un 25,9% i la cap de llista de BComú es queda amb el 24,4%.

Molt per darrere se situen la resta d'aspirants a alcaldables: el socialista Jaume Collboni (13,1%)Manuel Valls (7,4%); el candidat de JxCat, Joaquim Forn es queda amb un 4,9% i, en darrer lloc, hi ha el cap de llista del PP, Josep Bou, amb només el 0,9%. D'altra banda, l'enquesta indica que sis de cada deu enquestats desaprova la gestió de Colau al capdavant de l'Ajuntament. Per contra, un 38,1% es mostra molt o bastant satisfet.

També et pot interessar....