Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La CUP de Verges, en una imatge de la campanya electoral de l'any 2019.

Una regidora de la CUP a Verges deixa el partit per l'«assetjament» d'un company

Després d'aquesta decisió, Susagna Ribas quedarà a l'oposició com a regidora no adscrita

La CUP de Verges, en una imatge de la campanya electoral de l'any 2019.
La CUP de Verges, en una imatge d'arxiu, de la campanya electoral de l'any 2019. | CatalunyaDiari

Crisi oberta a la CUP. Si mesos enrere era l'ex diputada Mireia Boya qui denunciava un cas d'assetjament que va fer que acabés deixant el partit, ara el cas s'ha reproduït a escala municipal. La regidora de l'Ajuntament de Verges, al Baix Empordà, Susagna Ribas, ha decidit abandonar l'equip de govern per un cas d'«assetjament psicològic» per part d'un company. Ribas passarà ara a l'oposició i en serà l'única edil, com a no adscrita, atès que fins ara l'únic grup municipal del consistori era el de la CUP.

Un assetjament contra el qual la CUP diu que ha actuat

El cas es va destapar arran del vot contrari als pressupostos per part de Ribas, fins ara segona tinenta d'alcaldia i regidora de Salut, Participació i Atenció a les persones, en un ple extraordinari celebrat el passat dilluns. La tinent d'alcaldia va detallar a través de les xarxes socials les raons per les quals va decidir votar en contra. Des del grup municipal recorden que es va activar el protocol intern quan es va tenir coneixement del presumpte assetjament i es va apartar aquesta persona.

La formació ha insistit que tan bon punt es van a assabentar dels fets van actuar «immediatament» i «pensant sempre en el benestar de la regidora», Susagna Ribas, i han explicat que van apartar l'altra persona del partit el mes de juny del 2019. A banda, també  remarquen que els fets no van tenir lloc en el context d'activitat política, però han reiterat que «en tot moment» han estat al costat de l'afectada.

Sigui com sigui, Ribas insisteix que la situació d'assetjament segueix existint i això ha fet que plegui i abandoni el seu grup municipal. Caldrà veure, doncs, el desenllaç d'aquest nou cas d'assetjament a la formació anticapitalista.

També et pot interessar...