El Regne Unit estudiarà l’euroordre contra Ponsatí quan disposi d’informació «essencial»

En un primer moment, la justícia britànica va titllar el document d’excessiu i va rebutjar la seva tramitació

El Regne Unit rebutja tramitar l'euroordre contra Clara Ponsatí
El Regne Unit rebutja tramitar l'euroordre contra Clara Ponsatí | Cedida

  

ACTUALITZACIÓ 06/11/2019 20.00 hores

El Regne Unit ha assenyalat que estudiarà l'euroordre de detenció i extradició de l'exconsellera Clara Ponsatí un cop disposi d'informació «essencial» sobre el presumpte delicte de sedició del que se l'acusa. 

  

L'oficina Sirene britànica ha rebutjat tramitar l'ordre de detenció —demanada pel jutge Llarena— contra l'exconsellera Clara Ponsatí per considerar-la desproporcionada. «L'ordre de detenció Europea ha sigut revisada per un advocat especialitzat del Regne Unit en nom de l'Agència Nacional contra la Delinqüència. Han determinat que és desproporcionat en relació amb la legislació del Regne Unit», al·leguen. 

No descarten revalorar la decisió en cas de trobar indicis

Així mateix, no prendran cap mesura per al moment. Malgrat això, l'agència comunica al magistrat: «Si té en el seu poder informació sobre l'historial delictiu previ de la persona o qualsevol informació relativa a la gravetat de la infracció la pot facilitar a l'AND i tornarem a avaluar la nostra decisió de no certificar aquesta ordre de detenció europea».

També et pot interessar...


Comentaris
Maria Carme Recasens
Son tan intel-ligents qu e volen una extradicio , o que el Rgne unit la extradeixin sense aportar cap llista de delictes que demostri que es una delinquent fugida , , I no es aixi , Es una refugiada politica , pero ells no volen admetre aquesta definicio, I per rematar-ho el (president Sanchez ) la ha espifiat , al dir que la fiscalia depen del gobern , Aqui s'ha lluit
Gloria
Ja en porten tres. No es cansen de fer el prèssec. Es pensen que la merda d'Espanya passa per damunt de tot. Apa ja, home!

envia el comentari