rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

URGENT

El Suprem permetrà el trasllat dels presos a Catalunya

El rei Felip estaria disposat a dialogar amb els partits independentistes

El president del Parlament balear ho ha assegurat després d’una audiència amb el monarca
El rei Felip VI | Arxiu

 

El rei Felip estaria obert al diàleg i a «bastir ponts» amb els partits independentistes. Així ho ha assegurat el president del Parlament balear, Baltasar Picornell, que aquest dilluns ha tingut una audiència amb el monarca al palau de l'Almudaina de Palma de Mallorca. «Hem parlat també del tema de Catalunya, intentar intervenir dins el procés», ha reconegut el membre de Podem.

 

En aquest sentit, Picornell ha assegurat que hi ha «partits reticents» a la negociació, però que Felip VI «està intentant parlar amb les parts que realment estan disposades a bastir aquests ponts» perquè creu que és necessària una mediació entre els partidaris del procés independentistes i els de la unitat d'Espanya.

 

Un discurs allunyat del qual va fer el 3-O

Aquest suposat interès per fer de mediador entre les dues parts implicades en el procés català contrasta amb el discurs que Felip VI va fer el passat 3 d'octubre, quan va validar la violència policial contra els votants del referèndum de l'1-O. Des dels partits independentistes li han demanat en diverses ocasions que rectifiqués aquell discurs i sembla que ara estaria disposat a fer-ho.

 

Podria assistir als actes d'homenatge dels atemptats del 17-A

Malgrat no ser convidat pel president Quim Torra als actes d'homenatge dels atemptats del 17-A, el rei té pensat mantenir la seva presència institucional a Catalunya. Per això, el monarca té intenció d'assistir-hi de la mateixa forma que va fer l'any passat, tot i que encara no hi ha cap comunicat oficial. De fet, la vicepresidenta Carmen Calvo va assegurar que Pedro Sánchez i Quim Torra van acordar, durant la seva reunió, preparar els actes «de comú acord», cosa que obre la porta a una assistència de Felip VI. 

 

El rei Felip i Baltasar Picornell en l'audiència al Palau de l'Almudaina | EFE

 

Un debat sobre monarquia o república

La visita del rei Felip a les illes Balears arriba just el mateix dia en què els grups parlamentaris de MÉS i Podem presentaran una proposició no de llei perquè hi hagi un referèndum sobre monarquia o república. En cas d'admetre's a tràmit, el debat s'hauria de celebrar quan la cambra legislativa balear torni a l'activitat plenària, al setembre.

 

En aquest sentit, Picornell ha defensat el dret dels partits a presentar les iniciatives que estimin oportunes. Això sí, no ha volgut pronunciar-se sobre quin seria el seu vot, encara que el diputat de Podem ha afirmat que «ja se sap de quin peu coixejo».

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris