IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El rei Felip explica que «la lliçó que ha après Catalunya» és la de «respectar l'imperi de la llei»

El monarca espanyol ha intervingut públicament al Fòrum Econòmic Mundial de Davos, a Suïssa

El rei Felip, durant la seva conferència a Davos
El rei Felip, durant la seva conferència a Davos | EFE

El rei Felip s’ha tornat a servir de Catalunya per apuntalar el seu darrer discurs. El monarca, que ha ofert un discurs al Fòrum Econòmic Mundial de Davos (Suïssa), ha apel·lat a «l’imperi de la llei» i a la «força de la constitució» per instar als polítics catalans que no tornin a ‘desafiar’ a l’estat espanyol.

Amb Catalunya com a pal de paller per un discurs en anglès, Felip ha prosseguit la seva intervenció explicant el seu relat sobre els darrers mesos del moviment sobiranista. «Hem assistit a un intent de soscavar les normes bàsiques de la democràcia del nostre país», ha comentat.

La «lliçó» de Felip

En un discurs que en certs punts s’assemblava força al que va fer després del referèndum de l’1-O o al de Cap d’Any, el monarca espanyol ha esmentat la «llei» en més d’una ocasió.

De fet, Felip ha seguit a la línia de la intervenció en explicar: «La lliçó que s’ha d’aprendre d’aquesta crisi és una lliçó que no és només per Espanya, sinó per a totes les democràcies europees».

«Hem de vetllar per la necessitat de preservar el respecte a la llei com un dels pilars més bàsics i essencials de la nostra democràcia», ha al·legat el rei espanyol.

Imagen de Felipe VI a su llegada al tanatorio
El rei Felip, arribant a un enterrament el passat desembre de 2017 | Gtres

 

«La constitució no és decorativa»

És el missatge encobert del rei als partits independentistes de Catalunya. Una advertència que, de fet, ha anat acompanyada de la següent frase: «Qualsevol disputa amb Espanya s’ha de resoldre dins dels marges de la constitució, l’estat de dret un principi de sobirania nacional, que recau en tots els espanyols».

Finalment, sense deixar de fer referència a la constitució de 1978, el rei ha optat per subratllar que «aprofitant els 40 anys de la constitució» aquesta «és una gran ocasió per recordar i defensar la importància de l’esperit de solidaritat i concòrdia».  


Comentaris

envia el comentari