URGENT

🔴 Caos per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

El rei Felip presidirà l'entrega de despatxos a la nova promoció de jutges espanyols a Barcelona

L'acte tindrà lloc el pròxim dilluns, i també assistiran el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, i el fiscal general de l'Estat, Julián Sánchez Melgar
El rei Felip durant el seu últim discurs a Barcelona | Efe

 

El rei Felip VI tornarà a visitar Catalunya el pròxim dilluns, 9 d'abril, per presidir l'entrega de despatxos a la nova promoció de jutges espanyols, segons ha confirmat aquest dijous el Consell General del Poder Judicial a través d'un comunicat. L'acte tindrà lloc a les 12.00 hores a l'Auditori de Barcelona, situat al carrer de Lepant, número 150.

 

Tal com es pot llegir el document mencionat, es tracta de la 67a promoció de l'Escola Judicial, amb seu a Barcelona, i està composta per 46 dones i 19 homes, que començaran la seva funció jurisdiccional com a titulars de jutjats de primera instància i d'instrucció. 

Participarà gran part de la cúpula judicial espanyola

A la cerimònia intervindran també el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, així com la directora de l'Escola Judicial, Gema Espinosa. A més, també comptarà amb la presència del fiscal general de l'Estat, Julián Sánchez Melgar, i dels vocals de l'òrgan de govern dels jutges, el vicepresident del Tribunal Suprem, Ángel Juanes.

 

El rei Felip VI, el ministre de Justícia, Rafael Català i el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes | efe

 

A l'acte també assistiran els membres de la Sala de Govern de l'Alt Tribunal: el president de l'Audiència Nacional, José Ramón Navarro, el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, i els altres presidents dels Tribunals Superiors de Justícia d'arreu de l'Estat. 

L'última visita del monarca va ser durant el Mobile World Congress

L'últim cop que el rei Felip va trepitjar Catalunya va ser el passat mes de febrer, quan va assistir al sopar inaugural del Mobile World Congress. En aquell moment, als carrers de la ciutat de Barcelona es va viure molta tensió, ja que diverses organitzacions van convocar protestes en contra de la seva presència, que van acabar amb dinou persones ferides i un detingut. 

 

El rei Felip VI amb Soraya Sáenz de Santamaría, Ada Colau i el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman | CatalunyaDiari.cat

 

A més, tant el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, com l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, van decidir no assistir a la rebuda oficial al monarca, i després del seu discurs no el van aplaudir. Tot i això, Felip va insistir en la necessitat d'augmentar la «cooperació institucional», assenyalat que és la clau per assegurar l'«èxit».