El rei Felip VI torna a Catalunya per inaugurar la fira Gastech, a Barcelona

El monarca va visitar per últim cop Barcelona, en els actes d'homenatge a les víctimes de l'atemptat de La Rambla que van tenir lloc el 17 d'agost

Imatge d'arxiu de Felip VI
Imatge d'arxiu de Felip VI | CatalunyaDiari.cat

El Rei Felip VI tornarà a visitar Catalunya, concretament Barcelona, el pròxim dilluns 17 de setembre. El monarca serà l’encarregat d’inaugurar la 30a edició del Gastech, el saló mundial més important sobre gas natural. Aquest saló se celebrarà entre el 17 i el 20 de setembre a la fira de Barcelona. 

Amb aquest, ja són 5 els actes oficials celebrats a Catalunya als quals ha assistit el rei d’Espanya al llarg del 2018. Aquesta visita es produirà després que fa menys d’un mes assistís als actes d’homenatge a les víctimes dels atemptats del 17-A on va ser protagonista per una pancarta que es va penjar en contra de la seva visita.   

El 17 d'agost, la seva última i tensa visita 

Aquell dia, el que havia de ser un acte commemoratiu en record de les víctimes, es va convertir també en una jornada de protesta política. En un edifici de la plaça de Catalunya, on va tenir lloc part dels homenatges, es va penjar una pancarta on es podia llegir: «El rei espanyol no és benvingut als Països Catalans».

Imatge de Felip VI amb Quim Torra
Imatge d'arxiu de Felip VI amb Quim Torra | cedida

 

Aquesta no va ser l'única polèmica del dia per al monarca. Moments abans que comencessin l’ofrena floral a la Rambla de Barcelona, Felip VI va tenir una tensa trobada amb el president de la Generalitat, Quim Torra. Aquest li va presentar la dona de Joaquim Forn, Laura Masvidal, i segons paraules seves: «No m’ha dit res». Aquest fet va ser una mostra més de les desavinences que ja fa temps que hi ha entre la Casa Reial i el govern català.

3 presències a Catalunya entre el febrer i el juny

El primer dels actes de Felip VI a Catalunya durant el 2018 va ser el febrer, en l’inici del Mobile World Congress. Ja en aquella ocasió, Ada Colau i el president del Parlament, Roger Torrent, es van negar a rebre’l de manera oficial. El següent acte del rei a terres catalanes va ser en la cerimònia d’inauguració dels Jocs Mediterranis de Tarragona, que va tenir lloc el 22 de juny.

Hores abans d’aquell acte, Quim Torra, qui va coincidir amb Felip VI a Tarragona, havia anunciat que trencava relacions amb la Casa Reial i que ni ell ni els seus consellers anirien a cap acte convocat pel monarca. L’última presència, abans dels actes de l’agost, de Felip VI va ser en els premis Princesa de Girona on, com havia anunciat Torra, no va assistir cap membre del govern català.


Comentaris

envia el comentari