IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El rei Felip VI visitarà Tarragona i Girona el pròxim mes de juny

El monarca té previst assistir a la inauguració dels Jocs Mediterranis i a l'entrega dels Premis Princesa de Girona

El rei Felip VI ja va visitar Tarragona en diversos actes relacionats amb els Jocs Mediterranis.
El rei Felip VI, en una visita Tarragona pels Jocs Mediterranis | delCamp.cat

Felip VI està reforçant la seva agenda dels propers mesos pel que fa a visites a Catalunya. Després del missatge institucional el 3 d'octubre, dos dies després del referèndum d'independència, el monarca ha visitat Barcelona en dues ocasions amb motiu de la inauguració del Mobile World Congress i de la cerimònia d'entrega de despatxos a la nova promoció de jutges sortits de l'Escola Judicial, dos actes en els quals no va ser molt ben rebut.

Ara, però, el rei Felip no visitarà la capital catalana, sinó Tarragona i Girona. El monarca té previst assistir a la cerimònia d'inauguració dels Jocs Mediterranis 2018, a Tarragona, prevista per al dia 22 de juny, a les nou del vespre, al Nou Estadi. La setmana següent, tornarà a visitar Catalunya per assistir a l'entrega dels Premis Princesa de Girona que se celebrarà el 28 de juny.

Diverses visites pels Jocs Mediterranis

La seva assistència a la inauguració dels Jocs Mediterranis 2018 no serà la primera ocasió que el monarca espanyol ve a Tarragona per assistir a un acte relacionat amb l'esdeveniment. Ell mateix va presidir la constitució del Comitè d'Honor del certamen esportiu, mentre que el maig de 2016 va ser al Teatre Tarragona, present a la presentació de la mascota dels Jocs, Tarracus.

Una entrega de premis polèmica

Felip de Borbó també té previst assistir a l'entrega dels Premis Princesa de Girona —títol que, a hores d'ara, ostenta la seva filla gran i hereva de la Corona, la princesa Elionor—. Una cerimònia no absenta de polèmica, ja que cal recordar que a l'octubre l'Ajuntament va decidir vetar la presència de l'Estat i la Casa Reial als actes municipals.

Malgrat això, sembla que el monarca finalment podrà assistir la gala. Això sí, encara no se sap a on es podrà fer l'acte. El consistori ha denegat el permís per celebrar l'esdeveniment a l'Auditori de Girona, on tenia lloc cada any. Segons fonts municipals, el motiu són unes obres a l'equipament i al Palau de Fires que s'havien programat feia temps. Ara per ara, encara no s'ha donat a conèixer cap espai alternatiu on celebrar-lo. 

En qualsevol cas, la seva presència a Girona i Tarragona serà la primera amb Quim Torra com a president de la Generalitat i mesos després del seu polèmic missatge institucional el 3 d'octubre, dos dies després del referèndum d'independència.


Comentaris

envia el comentari