rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El rei Joan Carles i Mariano Rajoy van pactar «no salvar Iñaki Urdangarin» el 2012

L'exduc de Palma podria ser condemnat a sis anys i tres mesos de presó
El rei Joan Carles va acceptar l'empresonament d'Iñaki Urdangarín | Cedida

 

A Iñaki Urdangarin li queden unes setmanes per conèixer la sentència definitiva del Tribunal Suprem que, previsiblement, confirmarà el seu ingrés a presó per sis anys i tres mesos. L'exduc de Palma és conscient que cada vegada té menys suport al seu costat, pel que la condemna sembla inevitable.

 

De fet, d'ençà que va començar el Cas Nóos, el 2010, Urdangarin veia com els aliats anaven desapareixent. De fet, una reunió organitzada el 2012 i descoberta per 'La otra crónica', evidencia que en tan sols un parell d'anys el gendre del rei estava totalment assenyalat.

 

«No només no es pot salvar a Iñaki Urdangarin, sinó que no ho hem de fer», acordava un gabinet de crisis protagonitzat, precisament, pel rei Joan Carles, que fóra acompanyat pel president Mariano Rajoy, per l'exfiscal general Eduardo Torres i per l'exministre de Justicia, Alberto Ruiz-Gallardón.

Pacte per empresonar a Iñaki Urdangarin

El citat mitjà indica que en aquella reunió es va acceptar que «no pot succeir que es posi en risc l'Estat per intentar lliurar-lo», considerant que «les evidències són aclaparadores i les institucions patiran un dany irreparable». Davant d'això, es va pactar l'empresonament d'Iñaki Urdangarin.

 

A més, existia el risc que la petició de Manos Limpias, que pretenia que Cristina de Borbó es declarés com a imputada, fidelitzés a la societat. Per això, es va considerar imprescindible l'existència d'una víctima en la investigació, acordant que l'exduc de Palma fos aquella figura.

Iñaki Urdangarin, sis anys de presó

Iñaki Urdangarin podria ser condemnat a sis anys i tres mesos de presó| España Diario

 

La trama que relaciona Iñaki Urdangarin podria veure el seu punt final durant les pròximes setmanes. S'espera que el Tribunal Suprem publiqui la sentència definitiva contra el gendre del rei, que serà un reflex de l'emesa per l'Audiència de Palma, que el va condemnar a sis anys i tres mesos de presó.

 

Les investigacions contra el marit de la infanta Cristina consideren la comissió dels delictes de malversació de cabals públics, prevaricació, frau a l'Administració i delictes fiscals. Les evidències contra Iñaki Urdangarin impossibilitaven crear una línia per defensar-lo i evitar l'ingrés a presó.

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris