IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El Rei manté la seva agenda buida la setmana que ve, amb l'excepció dels actes de la Festa Nacional

L'única excepció seran la desfilada militar amb motiu de la Festa Nacional i la posterior recepció en Palau Real, el dijous 12 d'octubre

Imagen de la comparecencia de urgencia
Imatge de la compareixença d'urgència del rei Felipe  | Cedida

El Rei Felipe VI manté lliure d'actes públics la seva agenda per la setmana que ve, amb l'única excepció de la desfilada militar amb motiu de la Festa Nacional i la posterior recepció en el Palau Real, el dijous 12 d'octubre, segons consta en l'agenda difosa per Zarzuela. Des que diumenge passat va tenir lloc a Catalunya el referèndum independentista --malgrat que havia estat suspès pel Tribunal Constitucional--, el cap de l'Estat només ha tingut una aparició pública: el seu missatge televisat del dimarts a la nit, en el qual va deixar clar que els poders de l'Estat tenen la responsabilitat de «assegurar l'ordre constitucional».

El Rei va admetre en aquest missatge que la situació és «d'extrema gravetat» per la «deslleialtat» de les autoritats catalanes que han intentat «fer fallida l'unitat d'Espanya i la sobirania nacional. A més, va tractar de llançar un missatge de tranquil·litat als espanyols en el seu conjunt i especialment als catalans que viuen "amb preocupació la conducta de les autoritats autonòmiques». Des que el Parlament va aprovar les lleis de ruptura els dies 6 i 7 de setembre --lleis suspeses pel Tribunal Constitucional-- Zarzuela assenyala que el cap d'Estat està en contacte permanent amb el president del Govern espanyol.

Cap membre de la Família Real ha tingut agenda pública aquesta setmana i el mateix succeirà la propera, amb l'excepció dels actes del 12 d'octubre: a les 11.00 hores, els Reis presidiran a Madrid l'acte d'homenatge a la bandera nacional i la desfilada militar acompanyats per les seves filles, la Princesa d'Astúries i lnfanta Sofia.


Comentaris

envia el comentari