El govern confirma que la renda mínima no es cobrarà fins al juny

El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, descarta que pugui executar-se abans

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, després de comparèixer a la Moncloa el 9 de febrer de 2020.El govern descarta que pugui executar-se abans | Catalunya Diari

La renda mínima que està preparant el govern de Pedro Sánchez serà aprovada aquest mes de maig, com estava previst en un principi, però els ciutadans no podran cobrar aquesta ajuda vital fins al proper mes de juny.

Així ho va confirmar aquest dimarts 5 de maig el ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, que està coordinant de forma conjunta amb Pablo Iglesias l'elaboració de la  norma, el cost total de la qual serà, segons va assegurar el ministre, d'uns 3.000 milions d'euros, fins a final de 2020.

Eliminarà la pobresa extrema

Escrivá va oferir aquest dimarts al Senat els detalls de la nova prestació social, que Iglesias i el president de govern, Pedro Sánchez, van acordar aprovar al maig i que el vicepresident segon volia executar aquest mateix mes. Però després de les paraules d'Escrivá, queda totalment descartat.

Segons el ministre de Seguretat Social, l'ajuda de la renda mínima eliminarà «gairebé completament» la situació de pobresa extrema que pateixen el 20% de les llars espanyoles, a més d'«un percentatge molt important» de ciutadans que pateixen el que es coneix com a «pobresa mitjana» i que estan entre el 20% i el 40% de les famílies.

Complements per a les llars monoparentals

A dia d'avui, encara no es coneix la quantia a què ascendirà l'ajuda, encara que el ministre va insistir que tindrà en compte el «nombre de fills» i que també podria haver-hi complements per a les llars monoparentals.

D'altra banda, en les pròximes setmanes s'haurà de concretar com es compatibilitzarà l'ajuda estatal amb les rendes mínimes ja vigents en diverses regions espanyoles, encara que Escrivá va confessar que «evidentment» la renda estatal no anul·larà les autonòmiques.


Comentaris

envia el comentari