El govern espanyol aprovarà la renda mínima la setmana vinent

Es preveu que arribi a un milió de llars espanyoles

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, en una imatge d'arxiu a la Moncloa.
El govern espanyol preveu aprovar la mesura al Consell de Ministres del proper dimarts 26 de maig. | Europa Press

El ministre de Seguretat Social del govern espanyol, José Luis Escrivá, ha explicat que la renda mínima vital s’aprovarà a l’última reunió del Consell de Ministres de maig com a decret llei. Escrivá ha dit en una entrevista a ‘RNE’ aquest dilluns, 18 de maig, al matí que treballen per reconèixer d’entrada almenys 100.000 prestacions de llars de qui ja poden constatar que compleixen les condicions amb l’objectiu que la cobrin «no immediatament però amb bastanta rapidesa».

Un milió de llars destinatàries

Així doncs, preveuen reconèixer d’ofici el dret d’aquestes primeres llars a rebre-la. La resta, l’hauran de sol·licitar fent els tràmits indicats i Escrivá ha assegurat que tractaran de resoldre-ho de forma «àgil i amigable». Preveu que la puguin arribar a cobrar prop d’un milió de llars. El ministre ha explicat que faran un test de patrimoni a les llars per avaluar si tenen dret a la prestació, l’habitatge habitual estarà exclòs en funció del valor del pis. El test tindrà en compte el patrimoni net, és a dir, que descomptarà del patrimoni els deutes.

Escrivá ha estimat que el cost que tindrà la implementació de la mesura sigui d’entre 3.000 i 3.500 milions d’euros, que es finançaran pressupostàriament. La renda es cobrarà mensualment. El ministre també ha apuntat que estudien que hi hagi «diverses modalitats d’accés» a la prestació i exploren «canals addicionals» per demanar-la amb converses amb ajuntaments, tercer sector i comunitats autònomes.

Busca eradicar la pobresa del 20% de les llars de l'Estat

Fa unes setmanes, Escrivá ja va afirmar que l’ajuda se centrarà principalment a famílies amb nens i monoparentals i que pretén eradicar la pobresa del 20% de les llars de l’Estat que es troben en situació extrema. El ministre va apuntar que serà una ajuda subsidiària de la renda de ciutadania de la Generalitat, de manera que complementarà l’actual i permetrà arribar «més lluny».


Comentaris

envia el comentari