Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La policia francesa al tall de la Jonquera

Reoberta l'AP-7 en els dos sentits després de 31 hores de tall

Passades les 10.30 hores d'aquest dimarts, els manifestants han estat desallotjats completament de la part francesa

La policia francesa al tall de la Jonquera
La policia francesa trasllada els cotxes dels manifestants al dipòsit de Perpinyà | Europa Press

L'AP-7 a la frontera s'ha reobert al trànsit en els dos sentits de la marxa després de 31 hores. Primer s'ha restablert la circulació en sentit sud i posteriorment en sentit nord. El tall convocat pel Tsunami Democràtic va començar dilluns a les nou del matí i s'ha acabat cap a les onze després de l'actuació policial dels Mossos d'Esquadra, la policia francesa i Guàrdia Civils.

Des d'aleshores, desenes d'operaris han treballat a contrarellotge per enretirar les restes de les barricades, material de les obres que s'estan fent a la via i també dues furgonetes de lloguer que s'havien fet servir per transportar la infraestructura de la protesta. Hi ha centenars de camions aturats a la Jonquera i a la resta de la comarca.

D'altra banda, la carretera N-II també ha quedat reoberta en els dos sentits poc abans de les cinc de la tarda, tal com ha informat el Servei Català de Trànsit.

Traslladen a Perpinyà els vehicles dels manifestants

Agents de la policia francesa han traslladat al dipòsit de Perpinyà, a França, els vehicles dels manifestants de Tsunami Democràtic aparcats al mig de l'autopista A-9  durant el bloqueig de la frontera contra la sentència de l'1-O que es va fer pública el passat 14 d'octubre, segons han informat fonts de la Prefactura de la regió francesa Pirineus-Oriental. 

En un dels comunicats que s'ha emès sobre l'operació per evacuar als manifestants catalans del límit fronterer francès, la Prefactura ha destacat que el treball s'ha dut a terme en una «estreta col·laboració amb Espanya». A més, han ressaltat que en l'operatiu, iniciat a les  7.30 hores del matí del dimarts, s'han detingut a 18 persones a Le Perthus perquè estaven bloquejant la via. Afortunadament no hi ha hagut ferits.

Han desallotjat després de 24 hores de tall

La 'gendarmerie' ja va donar un ultimàtum ahir als manifestants perquè desallotgessin l'autovia. Per això, passades les 10.30 hores d'aquest matí de dimarts, els manifestants han estat desallotjats completament de la part francesa de l'autopista, unes 24 hores després que Tsunami fes una crida per bloquejar la frontera  amb França. Després d'això, la plataforma ha fet una crida per bloquejar la frontera de França amb Euskadi.

Segons informen les mateixes fonts, la concessionària francesa Vinci és qui ara lidera les operacions necessàries per retirar els materials i enderrocs que bloquegen la via amb la finalitat de poder-la reobrir com més aviat millor. Finalment, en el comunicat també han volgut destacar el «compromís» de la 'Gendarmerie', de la companyia Vinci i de les autoritats i policies espanyols en aquesta operació. 

També et pot interessar...