Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una platja de Barcelona.

Espanya s'obre al turisme estranger a partir del 22 de juny

Inicialment s'havia apuntat a l'1 de juliol, però la data s'ha avançat

Una platja de Barcelona.
El turisme podrà tornar a Espanya des del 22 de juny. | ACN

Els turistes podran començar arribar a l'Estat espanyol  partir del 22 de juny amb el final de l'estat d'alarma i el retorn de les competències a les comunitats autònomes, segons han indicat fonts del Ministeri d'Indústria.

Si bé inicialment el president espanyol, Pedro Sánchez, va dir que Espanya obriria fronteres l'1 de juliol, des del seu govern admeten ara que amb el final de l'estat d'alarma i la fi de la co-governança, ja hi haurà una «obertura gradual» i que «turistes procedents de territoris en la mateixa situació epidemiològica» podran començar a arribar. Itàlia ha obert les fronteres aquest 3 de juny, i Alemanya permetrà els viatges dels seus ciutadans a la resta de la UE —tot i que no encara a Espanya— des del dia 15.

Sánchez defensa Marlaska i assegura que l’ataquen per haver desmuntat la «policia patriòtica»

En un altre ordre de coses, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha equiparat aquest dimecres els líders del PP i Vox, Pablo Casado i Santiago Abascal, i els ha acusat d’utilitzar «de mala fe» el covid-19 per fer política «partidista». «Fa la sensació que utilitza els morts contra el govern d’Espanya com sempre ha fet el PP quan està a l’oposició», ha dit a Casado, a qui ha advertit que seguir l’estratègia de Vox «fa mal al seu partit i fa gran a la ultradreta».

Sánchez  ha insistit que té la intenció d’esgotar la legislatura, i ha defensat el ministre Marlaska, a qui la dreta ataca, ha dit, perquè està destapant la «policia patriòtica» que va muntar el govern del PP.

Sánchez ha pujat a la tribuna per rebatre les crítiques que ha rebut durant aquest debat de la sisena pròrroga de l’estat d’alarma. Ha afirmat que PP i Vox  són «els dos únics partits del món que vinculen el covid-19 amb el feminisme». «El 8-M és la nova conspiració per la dreta i l’ultradreta», ha ironitzat el president espanyol, que ha recordat que 8-M hi va haver manifestacions a tot el món. «A  Berlín és culpa de Merkel o de Simón, a Nova York de Trump?» ha preguntat.