El govern espanyol avisa: garantirà la seguretat a Catalunya

L'executiu ha emès un comunicat després dels múltiples enfrontaments d'aquest dimarts
El govern espanyol ha denunciat que «una minoria vol imposar la violència als carrers» | cedida

El Govern espanyol ha enviat un comunicat després de les nombroses protestes a Catalunya aquest dimarts a la nit. Ha parlat després dels disturbis i les situacions de caos, l'executiu de Pedro Sánchez ha assegurat que una «una minoria està volent imposar la violència als carrers de les ciutats catalanes, especialment Barcelona, ​​Tarragona, Girona i Lleida.

 

L'executiu espanyol reconeix la feina dels cossos de seguretat

Davant d'aquesta situació, el Govern vol reconèixer la tasca de les forces i cossos de seguretat d'Estat, alguns dels agents han resultat ferits en els disturbis, i valora de manera molt positiva la coordinació i treball conjunt entre Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil . L'objectiu del govern d'Espanya és i serà en tot moment garantir la seguretat i la convivència a Catalunya, i ho farà si cal seguint el seu compromís de fermesa, proporcionalitat i unitat».

 

Cal tenir en compte que el Govern ha volgut valorar la situació a Catalunya hores després de les múltiples imatges que s'han succeït arreu de Catalunya d'enfrontaments entre manifestants i policia. Tant al centre de Barcelona, on a la matinada entre dimarts i dimecres encara hi havia càrregues i violència entre policia i manifestants, amb trets inclosos.