El PSC recupera el tron a Barcelona amb nou diputats

ERC se situa amb 8 diputats a la demarcació

Els socialistes sumen nou diputats a la demarcació de Barcelona
Els socialistes sumen nou diputats a la demarcació de Barcelona | PSC

El PSC ha tornat per la porta gran a Barcelona. El partit, històric guanyador a l’àrea metropolitana, ha tornat a guanyar unes eleccions a la zona després de vuit anys. Amb nou escons i més d'un 24% dels vots, els socialistes s'han erigit com a primera força millorant els resultats obtinguts als comicis del 2016, quan només van aplegar cinc diputats.

La gran victòria socialista, així mateix, va de la maneta de la candidatura d'ERC-Sobiranistes, que ha quedat en segona posició amb vuit escons —tres més que a les darreres eleccions—. El tercer en discòrdia ha estat En Comú Podem, que ha obtingut sis diputats, tres menys que el 2016, quan va guanyar a la demarcació de Barcelona amb el 26,26% dels vots.

Ciutadans, per altra banda, ha escalat de la sisena a la quarta posició, malgrat que ha mantingut els quatre escons, mentre que JxCat n'ha assolit tres. El PP ha passat de ser la quarta força a posicionar-se com a la sisena amb un únic diputat, el mateix resultat que l'obtingut per Vox. El Front Republicà es queda finalment sense representació per Barcelona al Congrés, tot i que és cert que el primer sondeig de TV3 li atorgava l’entrada de Dante Fachín.

Aquí pots consultar tots els resultats de les eleccions d'aquest diumenge tant a Catalunya com a la resta d'Espanya, consultar-los per província, per qualsevol municipi i comparar-los amb els resultats del 2016:

Escriu aquí el nom del teu municipi


Comentaris

envia el comentari